IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветотерапия в гардероба ви

27 юни 2014 12 01

Цветовете могат да се грижат за стила и за здравето ви едновременно

Снимка: theclassycubicle.com

Снимка: theclassycubicle.com

Колкото и да е изменчива природата на модата, дрехите в един тон винаги са актуална тенденция. Единствено се променя отношението на дизайнерите към различните оттенъци. Ето защо вие също може да съставите гардероба си, като се съобразявате както с дизайнерските предложения, така и с влиянието на цветовете върху вас. С тяхна помощ можете лесно да манипулирате мнението на околните за вас, като знаете какво означава в очите на другите изборът на любимия ви цвят

Психологията на цвета заема основно място в изграждане на имиджа на човек. Изборът на цветовете за дрехите ви оказва въздействие не само върху вас, но и върху околните. Ако използвате определени цветове, можете да променяте настроението си и това на другите около вас – може да предизвиквате емоции и вследствие на това да контролирате начина, по който околните гледат на вас.

Според проучванията 70% от впечатленията на човек са съставени от това как изглежда на външен вид, 22% – от това как говори, а само 8% – от това какво казва. В този смисъл е много важно да можете да контролирате тези 70%.

Сивият цвят е неутрален.

Той не предизвиква силни емоции и не отличава носещия го от тълпата. Сиво си струва да носите на ново работно място или на преговори. Това ще помогне лесно да се впишете в новия екип и да намерите общ език с опонентите си. Сивият цвят е показател, че сте готови да работите в екип, да се подчинявате на правилата. Затова той е съвсем уместен за деловата сфера.

Обръщали ли сте внимание на това как високопоставените служители и банкерите например често избират костюм в тъмносиньо с червена вратовръзка!? Синият цвят е най-дистанциращият. Той ви „издига“ над другите и буквално дава възможност на кожата ви да почувства високия статус. Освен това синият цвят показва известен консерватизъм и преданост на идеите и убежденията ви.

Снимка: stylestories.ebay.com

Кафявият цвят е мек и топъл.

По принцип го избират спокойни и консервативни натури, стремящи се към стабилност в работата си и в обкръжението. Човек, облечен в кафяво, предразполага лесно хората, предизвиква желание за разкриване и водене на откровени разговори. Особено подходящ е за водене на преговори и в ситуации, в които трябва да демонстрирате готовност за сътрудничество.

Снимка: indulgy.com

Зелен цвят

По принцип зелено избират искрените и доверчиви хора. Те лесно се адаптират към всякакви събития и са склонни да съхранят оптимизма си в каквато и да е житейска ситуация.

Снимка: fashables.com

Червено носят хората с високо самочувствие, които не се страхуват от критика и обичат да са център на вниманието. Това са страстни натури, но с избухлив характер. Червеното не само привлича вниманието, но може и да потисне околните. Трябва да си спомните това, когато желаете да установите лесно контакт с нови хора и да предразположите събеседниците си.

Снимка: theurbansilhouette.com

Жълто избират интелектуалните и творчески натури – сред поклонниците на този цвят най-много са талантливите артисти. Любим на много жени, този цвят е знак за егоизъм и сприхавост, но и за готовност да дарите с много любов.

Снимка: candicelake.com

Любителите на оранжевия цвят притежават добре развита интуиция, отлична сила на волята и са склонни да доминират. Те са енергични, активни и лесно провокират вниманието на противоположния пол. В същото време са много ревниви.

Снимка: fashiontumblrblogs.com

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
А на мен лилавото. Но го няма в листа за коментирани цветове.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )