IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се обличате в жегите

11 юли 2014 06 10

Основни насоки за избор на дрехи в горещите дни

Michael Kors SS 2014 Снимка: Getty

Michael Kors SS 2014 Снимка: Getty

Горещините са винаги по-добрият вариант от големия студ, но със сигурност предлагат еднакви предизвикателства за стила ви. Но ако усвоите умението да изграждате гардероба си по определени правила, ще облекчите значително сутрешното висене в дрешника. Най-важното, с което трябва да се съобразявате, е материята на дрехите. Следват цветовете и кройките.

Силует
Колкото по-лека и обемиста е дрехата ви, толкова по-комфортно ще се чувствате в жегите. Пола-молив, клин, скини-дънки, тишърти по тялото и тесни рокли оставете за прохладните дни и нощи. Освен дискомфорт и обилно потене, няма какво друго да ви донесат.

Лятото е сезонът на boyfriend дънките, на широките рокли и леките въздушни панталони. Желателно е да не се възползвате от стилните детайли като обемни колани и други аксесоари, които може да ви притискат и повишават температурата допълнително. Dolce&Gabbana и Fendi дават чудесен пример за свободни кройки.

Дължината на полата не е задължително да е мини, като същото се отнася и за шортите, които постепенно са изместени от бермудите. DKNY споделя идеята за прозрачна рокля върху цял бански, която е провокативна, но много приятна за градските вечери.


Hermes SS 2014, Fendi SS 2014, DKNY SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Цвят
Няма да ви разкрием голяма тайна, ако ви кажем, че черното не е предпочитан цвят за лятото. Не защото не изглежда добре, а защото това е единственият сезон, в който много добре изглеждат другите цветове и техните светли нюанси. Ето защо трябва да се възползвате от жегите, за да носите на воля светли пастелни цветове.

Друго тяхно предимство е, че не позволяват на тялото да прегрее, тъй като отблъскват слънчевите лъчи. Това особено се отнася за шапките и шаловете за глава.


Diesel Black Gold SS 2014, Rodarte SS 2014, Tibi SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

През лятото на практика може да носите светлите цветове навсякъде и по всяко време. Идейни предложения видяхме в колекциите на Calvin Klein, Burberry, Chloe, Jason Wu и други модни марки.

Материя
Избирайте летни дрехи от естествени материи, които лесно пропускат въздух, за да може тялото ви да „диша“, а кожата да се „проветрява“. Такива са лен, памук или коприна, от които са създадени повечето дрехи в колекцията за пролет-лято 2014 на Hermes. Най-големият враг на кожата в летните дни са синтетичните материи и плътно прилягащите по формите на тялото дрехи – те затрудняват кръвообращението.

Затрудненото проветряване на кожата предизвиква т. нар. парников ефект, който е благоприятен за развитие на различни възпаления и алергии по кожата. За сравнение, денимът е много по-благоприятен за лятото, отколкото полиестерът.

Блузи и ризи с дълъг ръкав са съвсем подходящи дрехи за жегите, но ако са от естествени материи и с широки лежерни кройки. Те защитават кожата от слънчевите лъчи и запазват естествената температура на тялото.

Burberry SS 2014, Chloe SS 2014, Calvin Klein SS 2014 Снимки: Getty

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
хубави предложения, ако можех и да си ги купя!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар