IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се грижите за очилата си

5 август 2014 06 25

Те са важен аксесоар, към който не трябва да се отнасяте пренебрежително

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Да носиш очила в днешно време е доста секси. Има жени, които нямат никакви проблеми с очите и нарочно си купуват този аксесоар с прозрачни рамки. За очилата обаче трябва да е полага специална грижа. Не може просто да ги захвърлите на масата или в шкафа, тъй като лесно се драскат и чупят.

Ето и какво да направите, за да съхраните по-дълго този красив и нужен аксесоари:

Почиствайте очилата си добре

Гледайте да забърсвате стъклата им поне веднъж на ден със специална кърпа от микрофибър. Използвайте топла вода или специални спрейове за почистване на стъкла. Никога не търкайте очилата си със салфетки или други платенени кърпи.

Дръжте ги в кутията им

Внимателно поставяйте и махайте очилата си. Не ги носете на главата си, тъй като може лесно да се изхлузят. Когато не ги употребявате по предназначение, просто ги прибирайте в кутията им.

Носете ги в оптика поне веднъж годишно

За да бъдат в изрядна форма, очилата ви трябва системно да бъдат проверявани от специалист. Така хем ще следите диоптъра си, хем тяхното състояние. По-добре не се захващайте да ги затягате или да им сменяте винтчетата сами, тъй като те са фини и може да повредите друга част от очилата си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
определено е важно да се грижим за тях
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар