IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предпазим ризата си от измъкване

14 август 2014 09 10

Три съвета, които със сигурност работят

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Едно от най-неприятните преживявания, след отнелите часове изчисления какво точно да облечем, как да го съчетаем и дали отговаря на дрес кода, е разваленият аутфит.

Наложилата се от няколко сезона тенденция за пола или панталон с висока талия и риза, прилежно прибрана и без следи от намачкване, се оказва колкото красива, толкова и трудно постижима.

Предлагаме три съвета, лично изпробвани и препоръчани, с които ще запазим красотата на комбинацията с риза точно такава, каквато я гледаме от модния подиум.

 1. Подберете панталона или полата така, че плътно да прилепва по вашата талия

Една от възможностите, заради които ризата се измъква е твърде голямата разлика във вашия реален размер и този на дрехата ви. Разликата в сантиметрите позволява по-голяма свобода и съответно по-голям шанс за измъкване - подберете възможно най-точно размера на вашия панталон или пола. Тук обръщаме специално внимание на полите с правоъгълна кройка и тези тип „балон“ - те са значително по-предразполагащи за така нежеланото измъкване на ризата.

Другата възможност за разместване е плъзгане на колана нагоре и надолу. В този случай, единственото решение е шивач, който да прекрои талията на полата или панталона точно по мярка, за да намали възможността от разместване.

2. Добавете или потърсете модели с повече еластичност на кръста

Талиите, които са с допълнителна еластичност, придържат на място вашата риза. Ако все пак имате любим панталон или пола, с които не искате да се разделяте и искате да комбинирате точно по този начин – винаги можете да отидете при Вашия шивач, за да добави допълнителен ластичен кант, който освен, че няма да се забелязва, ще бъде доста ефективен.

3. Захванете вашата риза за чорапогащника или за бельото, ако позволява

Това е най-сигурният начин да задържите непокорната риза на място. Захващане на краищата на ризата или цялата скрита част в чорапогащник не позволяват нейното разместване и съответно спестява непрестанните притеснения за вашия аутфит.

Препоръчваме ви използването на чорапогащници с ликра, тъй като са значително по-еластични от останалите. Ако бельото не позволява защипване, винаги може да използвате помощни материали като безопасна игла, с която да прикрепите ризата към бельото, без никакви видими индикации за това.

Как носят своите ризи звездите, можете да видите в галерията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
не нося риза, не ме интересува
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар