IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Ню Йорк: Цветна градина

11 септември 2014 09 11

Carolina Herrera за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дизайнерката обеща модерна градина и определено ни даде повече, и нищо по-малко.

Ревюто стартира върху подиум, засаден с конусовидни зелени скулптури с кипариси, което може да се интерпретира като своеобразна метафора за модерното структуриране на дрехите, което последва за сезон пролет-лято 2015.

Изчистена линия с подчертани детайли е основната концепция на колекцията. Играта с „техно“ материи и създаването на различни вариации от пике, лен и креп акцентират върху иновативния характер на силуетите.

Моделите се открояват с груб, изглеждащ почти незавършен ръб и пълна липса на подплата, което позволява на дизайнерката да манипулира формите единствено и само с техника на сгъване и прехлупване.

Японското вдъхновение в колекцията на Carolina Herrera за пролет-лято 2015 е силно изразено с прически тип „кабуки“ и футуристични форми.

Декорациите и детайлите по дрехите са създадени от цветни принт-снимки, поставени върху чиста основа от бяло, пастелно жълто, синьо или розово, които преминават в цялостно деконструиране на картината и нейното последвало „сглобяване“ с пайети и многобройни бродерии.

Омбре ефектът като тенденция е внесен по две причини – за да подсили настроението на цветовете, вариращи от едва забележими до силни и ярки нюанси, и да представи цъфтенето на цветята върху силуетите.

Лале, магнолия, гардения и роза „оживяват“ върху дрехите на дизайнерката, а роклите интерпретират флорални и футуристични форми с пайети.

А-линейните кройки на полите се прехвърлят и върху роклите, създавайки усещане за лекота, чистота и семпла стилистика, издържана едновременно в духа на натовареното градско ежедневие и висшата мода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари