IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Ню Йорк: Ретро лято

12 септември 2014 09 10

Michael Kors за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Свеж поглед над идеалната лятна почивка представя Michael Kors със своята колекция за пролет-лято 2015.

Силният ретро дух черпи своето вдъхновение от 50-те години, представяйки оптимистично настроение и силно подчертана лекота на силуетите.

За разлика от колекциите, които видяхме досега, в Седмица на модата в Ню Йорк, Michael Kors значително се разграничава от семплата стилистика на жените от Париж.

За сметка на това обаче, движението и ефирността на кройките са вдъхновени от спортния танцьор и хореограф Агнес Де Мил, който диктува налагането на една съвсем нова и различна концепция.

Балетните поли и къси рокли като че танцуват по модния подиум, внасяйки средновековни силуети, без характерната тежест и техника с наслагване.

Обувките на нисък ток пресъздават удобството и практичността на летните почивки, а ретро акцентите от колан на кръста са изработени от алигаторска кожа.

Балетната феерия е обозначена от тюлени поли с многобройни апликации на цветя и двоен маншет. Карето, като основна тенденция за сезон пролет-лято 2015, е представено от Michael Kors с мини памучна риза и пола с ефект „решетка“.

Строгият костюм от две части е издържан в златисто-пясъчна палитра, а правите кройки на панталона са заменени от А-линеен силует на пола с висока талия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари