IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Лондон: Юбилей на стила

17 септември 2014 06 21

Колекцията на Marchesa за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Своеобразното обобщение на най-доброто от Седмица на модата продължаваме с изместването на фокуса от Ню Йорк към Лондон.

Модната столица горещо прие звездния повод на креативните директори Джорджина Чапман и Керън Крейг, които отбелязаха юбилейната 10-та годишнина на модна къща Marchesa.

Празничната колекция за пролет-лято 2015 демонстрира една различна идея за британските кралски особи, изградена от края на 60-те години и началото на 70-те.

Уникалната смесица между духа на фестивала в Удсток, рок традициите и екзотичните нишки се комбинират с иконичния почерк на модната къща в създаването на силуети, издържани в стила на червения килим.

Предложенията изобилстват от бял тюл и дантела, „обсипани“ с многоцветни флорални бродерии. Свежата цветна тенденция за пролет-лято 2015 е интерпретирана от Marchesa във формата на „деца на цветята“, облечени в дълги и феерични рокли и символизиращи бохемската линия.

Асиметрията в силуетите е подчертана с поставянето на едно рамо, а романтичният поглед, като емблематичен почерк на Джорджина Чапман и Керън Крейг, ни представя една нова, съвременна версия на Мария Антоанета.

Фауната в колекцията е интерпретирана с птици, ръчно изрисувани върху роклите и жилетките с гол гръб.

Чистата коприна, ръчното драпиране, дантелените граници на роклите, пайетите и материите като жакард и тюл създават иконичната пищност, а пастелната цветна палитра от бледорозово, сиво и синьо пресъздават чистотата и комплексността на колекцията за пролет-лято 2015 на Marchesa.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари