IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Лондон: Наследство

20 септември 2014 06 00

Колекцията на Simone Rocha за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Цветята, розовото и кукленските силуети в предложенията на Simone Rocha за пролет-лято 2015 са всичко останало, но не и момичешки.

Независимо от това, че се асоциират с този тип вдъхновение, силуетите са представени със съвсем различно усещане – ревюто пресъздава церемония в барокова църква, а моделите вървят, придружени от живо изпълнение на орган.

Практичността, без излишна драма и натрупване, задоволява всички желания на потребителите и клиентите на модната къща.

В това всъщност се изразява най-силната страна на дизайнерката – умението да познава жените и да предлага това, което те искат.

Линията се характеризира с класически тренч, рокли със забрадки, поставени на обратно, класическо черно и силно акцентирана асиметрия.

Биографичната история на креативната директорка на Simone Rocha е основният извор на вдъхновение – баща ѝ е от Хонг Конг, а майка ѝ е ирландка. Смесването на две коренно различни култури позволява значително по-глобален поглед над модата и нейното влизане в употреба в натовареното ежедневие на жените.

Именно тази двойственост в традициите подтиква създаването на движение в силуетите. Третото силно вдъхновение за колекцията пролет-лято 2015 на Simone Rocha е влиянието на професор Луис Уилсън.

Специално място е отредено в линията, а своето отдаване на почит и уважение, дизайнерката засвидетелства с финалните надписи в ревюто, гласящи „В памет“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари