IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дрехи, с които да си осигурим успех

5 ноември 2014 15 26

Бизнес дрескод

Снимка: Chanel

Снимка: Chanel

Съвсем вярна е поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат.“

Често хората създават първото си впечатление на базата на това, което виждат, стремейки се да преценят човека отсреща по комбинацията и цялостно съставения силует.

Истината е, че добре облечена жена е много по-вероятно да изгради образ на човек, на когото може да се разчита, на добър бизнес партньор и на личност със сериозно намерение и внимание към детайла.

Неслучайно има създаден бизнес дрескод – универсални комбинации, които вдъхват респект и доверие във вас самите и хората наоколо.

Представяме ви как точно да се обличате така, че да си гарантирате успех, независимо дали става въпрос за обикновен ден в офиса или важна бизнес среща.

Бизнес – официално

Желателно е при важна среща да се спрете на костюм в две части с панталон или пола „молив“. Допълнете визията с подходяща риза с дълъг ръкав, която е задължително да бъде съчетана и подбрана от същата цветова гама, от която е и костюмът. Ако не желаете да рискувате и предпочитате да се придържате към утвърдената класика, комбинирайте със стилна бяла риза.

Ако сте с панталон, подгъвът на крачола трябва да стига точно до средата на вашата обувка, а кройката не трябва да бъде от най-тесните. Желателно е да не подчертава всяка извивка на тялото, защото все пак, целите да оставите впечатление на сериозен и делови човек.

Обувките трябва да са съчетани с чантата, като в никакъв случай не се спирайте на модел с отворени пръсти или твърде тънки токчета. Бижутата трябва да бъдат семпли и стилни, избягвайте обем и масивни инкрустации.

Бизнес – ежедневно

Дамите спокойно могат да носят копринени блузи, топ с поло яка, сака, жилетки, тънки якета и блейзери. Можете да експериментирате с цветове и да създавате разнообразни комбинации. Все пак, избягвайте да носите къси поли, особено ако ги комбинирате с високи обувки или платформи. В ежедневния бизнес дрес код е позволено малко повече свобода при експериментирането с бижутата – това е моментът, в който да изразите своята индивидуалност.

Коктейл

Стилните коктейлни рокли определено могат да се похвалят с изключително разнообразие, щом стане въпрос за женския гардероб. Вечерните събития позволяват съвсем малко скъсяване на дължините, с което не трябва да се прекалява. Полата или роклята може да бъде с до два пръста над коляното.

Много важен елемент е да вземете предвид контекста на събитието. Проверете дали има отбелязан дрескод, а ако сте изправени пред дилема, заложете на класическата малка черна рокля със стилен акцент в аксесоарите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари