IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-известните модни цитати

29 март 2015 09 00

Легенди с мнение за индустрията

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Чувството за хумор, крилатите фрази и запомнящите се изказвания са изключително вдъхновяващи.

Особено интересно е, когато легендарни модни икони и дизайнери обсъждат индустрията, в която работят.

Вижданията им са създали някои от вечните класики, които до ден днешен присъстват в гардероба на всяка една жена или поне в мечтания такъв.

Селектирахме за вас най-известните личности и техните мотивиращи цитати, свързани с модата, индустрията и тенденциите.

1. „Аз не правя мода. Аз съм модата.“ – Коко Шанел

Няма как да не започнем класацията с великата Коко Шанел. Жената, която прави своеобразна революция в модата и въвежда най-големите класики, чиито модернизации виждаме в днешно време. Абсолютно сме съгласни с нейния цитат!

2. „Знам какво искат жените. Те искат да бъдат красиви!“ – Валентино Гаравани

Италианският дизайнер е по-известен в индустрията като „Императорът в червено“ и определено има защо. Любимият цвят, превърнал се в емблематичен за едноименната модна къща, е символ на женската съблазън и често се асоциира с фаталния образ. И, да, определено всички жени искат да бъдат красиви!

3. „Мъжете ми казват, че съм спасил техните бракове. Струва им цяло състояние в обувки, но е много по-евтино, отколкото развод. Както виждате, все още съм полезен.“ – Маноло Бланик

Любимата ни Кари Брадшоу е истински фен на красивите обувки на Маноло Бланик. Може би наистина това е слабото място на жената.

4. „Най-трудното нещо в модата е не да си известен по лого, а по силует.“ – Джамбатиста Вали

Пищните произведения на дизайнера са сбъднатата мечта на всяка жена, която иска да бъде принцеса.

5. „Долнищата на анцуг са знак за поражение. Загубил си контрол над живота си и затова си си купил долнище на анцуг“ – Карл Лагерфелд

Креативният директор на Chanel винаги е бил ценител на стилното, красивото и женственото. Няма как да не се съгласим с него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари