IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да поправим надрани очила?

18 май 2015 10 03

3 трика за всеки модел

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Слънчевите очила са един от най-ценните аксесоари, които смело използваме във всеки един момент от годината.

Инвестицията в подобен тип изделия със сигурност е добро решение, тъй като високата защита и качествената изработка са задължителни.

Освен това, известен е фактът, че честото свиване на очите е сред един от основните фактори за преждевременно появяване на бръчки в околоочната зона.

Към всички тези ползи се добавя и огромното разнообразие на модели, което модните къщи предлагат всеки един сезон – лесен начин да изразим себе си.

Индивидуалността ни се припознава в дръзки котешки рамки, идеални кръгове, вдъхновени от ретро годините, или класически обемни и овални форми.

Всички качествени модели идват със специална опаковка, в която да се съхранява аксесоарът. Проблемът е, че в забързаното ежедневие често забравяме кутийката и се налага да пуснем очилата в чантата.

Дотук добре, но може би нямаше да е лоша идея да извадим ключовете... в крайна сметка се сдобиваме с неприятни надрасквания, които не се махат с обикновена кърпичка.

Тук на помощ идваме ние – представяме ви три лесни трика, които премахват всякакви наранявания по повърхността на очилата и винаги работят безотказно.

Ето ги и тях.

1. Паста за почистване на бижута

Подобен тип продукти се използват за почистване основно на златни или сребърни бижута и посуди. Те са изключително нежни към повърхности и затова са добър вариант за прилагане върху надраскани слънчеви очила. Използвайте мека кърпа, която не оставя влакна и след като старателно почистите, избършете добре стъклата.

2. Паста за зъби

Почистващият продукт се използва успешно както върху слънчеви очила, така и върху бижута. Добре е да имате предвид, че трябва да изберете паста за зъби, която няма никакви абразивни частици в нея, да не е гелообразна и да не е с избелващ ефект.

Използвайте памучен тампон и почистете с кръгообразни движения. Не изпускайте и ъгълчетата – ако ви е трудно да ги достигнете, използвайте клечка за уши.

3. Сода за хляб

Разпространен е начинът за почистване на драскотини по слънчеви очила със сода за хляб. Смесете вода със сода за хляб в съотношение 1:2 и отново използвайте памучен тампон, с който да нанесете получилата се почистваща паста. Изплакнете добре с вода и подсушете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари