IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От първа ръка: Съвети за стила – Част 2

4 януари 2016 07 00

Грешки и техните решения

Снимка: Max.Tan

Снимка: Max.Tan

Модната индустрия със сигурност е една от най-динамичните.

Актуалните тенденции се сменят по-често и бързо, отколкото мигаме с клепачи и със сигурност да си „в час“ не е особено лесна задача.

В един объркан свят на многобройни възможности и право на избор е важно да имаме един своеобразен компас, който да ни посочва кога грешим и кога сме в правилната посока.

Посочваме най-често срещаните грешки със стила и силуета, които очертават какво е важно да не допускаме с външния си вид.

1. Знайте кога да загащите горната част

Много е просто правилото – ако дънките ви стоят добре, подчертават и оформят дупето ви, акцентирайте върху това. Това, че горната ви част е малко по-дълга не значи, че не можете да приберете малко в дънките. Твърде дълга туника със структуриран деним не са добра комбинация. Практикувайте координиране между различните компоненти до момента, в който не откриете перфектната хармония и пропорции.

2. Изберете правилните цветове при комбинация с деним

Има много компоненти от деним, които се съчетават по красив начин и позволяват игра с различните нюанси. Ако искате да съчетаете дънкова риза с дънки в един цвят, то поставете задължително разнообразен акцент като цветен шал, например. Друг вариант е да заложите на контрастен колан.

3. Не показвайте много от сутиена

Сексапилните презрамки или дантелени детайли могат да бъдат много сексапилни, но само когато са нежно загатнати. Ако основният ви акцент е да покажете цялото си бельо, по-добре размислете докато е време.

4. По-дълги крака с цветна измама

Когато става въпрос за обувки, можете да направите чудеса. Ако намерите цвят, който е същия като естествения ви тен, ще издължите визуално краката. Позволено е да се спрете на модел с един тон по-тъмен от вашата кожа, за да не създадете обратния ефект.

5. Носете къс топ само с висока талия

Късият топ е много красив модел, който обаче задължава комбинация с висока талия. В противен случай рискувате не просто да покажете повече, отколкото е красиво, но и да добиете остарял вид... не в добрия смисъл на думата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари