IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alta Moda: Висша мода от Долче и Габана

5 февруари 2016 08 00

Dolce & Gabbana за пролет-лято 2016

Снимка: Dolce & Gabbana

Снимка: Dolce & Gabbana

От модните подиуми на Париж бързо се изместваме към Милано, за да разгледаме подробно какво ще предложи дуото.

Доменико Долче и Стефано Габана се качват на сцената на La Scala, за да ни разкажат историята и наследството на висшата мода в родната им Италия.

Арията на женствеността и майсторството за създаване на дрехи ни представят нагледно как се имплементират дизайнерски решения върху скалата на операта.

Тематично, вдъхновението на колекцията са оперите на Пучини. „Тоска“, „Турандот“ и „Мадам Бътърфлай“ се преплитат с миланската шивачка Бики – любителка на големите шапки, които носели съпругите на аристократите при посещение на опера.

Мария Калас е била една от нейните клиентки, а самата Бики е всъщност и внучка на Пучини. „Ще видите както певците, така и публиката в колекцията“, сподели самият Доменико Долче.

Историята на презентацията проследява съчетаването между спектакъл и елеганс, което е и причината дизайнерите да бъдат извикани три пъти на сцената след края на ревюто.

С Вечерните рокли, шапките с косъм и блестящите орнаменти за коса бяха част от причините да се събере фен клубът на Dolce & Gabbana, който долетя в Милано от космополитни дестинации като САЩ, Китай, Русия, Германия, Сингапур и други.

Костюмите от две част контрастираха концептуално на дългите коктейлни рокли от черно кадифе, а ръкавите „балон“ завършват идеално визиите с Барокови елементи.

Пирът за очите завършва с една особена мисъл – всяко едно от изделията в колекцията ще бъде изработено само по веднъж за клиенти.

В крайна сметка, специалното на висшата мода е, че не е за всеки и със сигурност трудно ще срещне конкуренция.

Забележителните визии от колекцията можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари