IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни тенденции: Принтовете на 2016

11 март 2016 07 20

5 алтернативни варианта на флоралните мотиви

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Настъпването на пролетните дни обикновено се усеща осезаемо в гардероба на всяка жена. Дрехите стават значително по-леки, фееричните и леки материи заменят едрите плетки, а обувките се „отварят“, позволявайки на краката да дишат.

Освен промените чисто в силуета, цветните палитри също търпят трансформации. Едноцветните комбинации се отместват и дават път на пъстрите съчетания от много и различни нюанси, а когато флоралните мотиви застъпят, то пролетта със сигурност е тук.

Спецификата на цветята по дрехите обаче със сигурност не е по всеки вкус. Има много дами, които оценяват този тип принтове и тяхната красота, но или ежедневието не им позволява, или самите те не си се представят облечени в такова нещо.

За щастие, модната индустрия дава много голямо разнообразие от алтернативни варианти.

Представяме ви топ 5 на тенденциите за пролет-лято 2016, които успешно заменят флоралните елементи без това да е за сметка на актуалността.

1. Принт в цветовете на дъгата

Комбинацията от разнообразни цветове е изключително красив начин да заменим флоралните принтове. Можете да използвате като основен ефект за пола, панталон или блуза, или да съчетаете като акцент – само малък разноцветен детайл.

2. Полка точки

Полка точките са много актуална тенденция, която владее модния подиум вече няколко сезона. Ако сте от дамите, придържащи се към класическите модели, изберете черна риза с бели точки. Ако не – можете да експериментирате с всякакви цветове и дори различни нюанси на всяка точка.

3. Дрехи като картина

Това са всички модели, които представляват своеобразно творение на художник. Често се срещат дрехи, върху които като че са нарисувани картини, пейзажи, акценти от отделни мотиви и други. Съчетайте, като добър вариант е другата част от силуета да бъде едноцветна.

4. Геометрия

Геометричните форми сигурно са част от тенденциите, които винаги ще бъдат на мода. Изберете блуза, пола, панталон или тениска в правилна геометрия. Добър вариант са кръгове, ромбове, триъгълници и квадрати.

5. Класическо райе

Райетата са чудесен начин да постигнете желаната оптична илюзия. Тук властва правилото, че хоризонталните райета внасят широчина, а вертикалните – дължина. Възползвайте се от разнообразието между цветните комбинации и издължете визуално краката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари