IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мисия: Подреден гардероб завинаги

28 март 2016 07 40

Край на разхвърляните дрехи!

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Забързаното ежедневие сякаш не ни оставя никакво време да се оправим сутрин, преди да излезем.

Понякога пропускаме закуската, друг път забравяме да изберем правилните дрехи, трети път се връщаме, за да сменим набързо обувките, които не ни харесаха в дадена комбинация.

Един от най-добрите трикове за пестене на време сутрин, който не изисква компромис с добрия външен вид, е да поддържаме подреден гардероба си.

По този начин ще знаем винаги кое къде е и значително по-лесно ще съставяме силуета си за деня. Представяме ви няколко интересни съвета как точно да постигнем това.

1. Снимайте

Подредете гардероба си така, както искате да бъде и го снимайте. По този начин ще можете винаги да поглеждате как точно сте организирали подредбата и ще ви бъде по-лесно да се придържате към нея. В определен момент, няма да ви бъде необходимо дори да си припомняте, защото вече ще знаете и ще подреждате машинално дрехите и аксесоарите по местата им.

2. Не прекалявайте с „магически приставки“

Под „магически приставки“ имаме предвид всички предлагани на пазара допълнителни пликове, рафтове, кутии и тем подобни. Добре е да имате едно-две такива изделия, за да ви помогнат да съхраните повече и по-организирано дрехите, но презасищането по-скоро ще ви създаде трудности, отколкото улеснения.

3. Правете много от малко

Един от най-добрите съвети за правилно и практично подреждане на гардероба е да го попълвате основно с класически компоненти. Бели ризи, пола „молив“, кожено яке, изчистено палто, дънки, панталон и тениска са добри идеи. Разбира се, няма как да пропуснем и някои по-дръзки елементи на визията, които ще ви поддържат винаги модерни и актуални.

4. Бъдете верни на себе си

Винаги, когато подреждате гардероба или го допълвате с нови дрехи, проверявайте дали това, което виждате, отива на начина ви на живот и на самите вас като индивидуалност. Извадете напред дрехите, които обичате и открийте какво е общото между тях – цвят, кройка, материя и други. Имайте предвид резултатите за моментите, в които купувате нови дрехи.

5. Благотворителност

Когато се сменят сезоните, сменят се и дрехите. Всеки път обаче, се откриват дрехи, които или са ви станали малки, или вече не са актуални за тенденциите. Използвайте момента, за да дарите това, от което не се нуждаете. Така не само ще освободите място в гардероба за нови неща, но и ще направите някого щастлив.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари