IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gucci с революция в модата

9 април 2016 14 00

Модната къща слива мъже и жени

Снимка: Indigital

Снимка: Indigital

След като през 2004 година Том Форд напусна световноизвестната къща Gucci, модните критици определено бяха скептични за бъдещето на марката.

Обявяването на Алесандро Микеле за творчески и креативен директор в началото на 2015 година остави многобройните фенове в трепет за това, което ги очаква като ход от страна на бранда.

Промениха се концепциите, вдъхновенията и дори начините, по които да се подреждат витрините на бутиците.

Своеобразната революция меко казано върна модната къща сред челните места в класацията за популярност, а сега се оказва, че процесът с промените далеч не е приключил.

Марко Бизари, изпълнителен директор на Gucci обяви, че италианската модна къща планира да слее модните предложения за мъже и жени през 2017 година.

Въпреки това, точна дата за първата презентация на смесената колекция все още не е известна.

Явлението за смесване на мъжко и женско отдавна се превърна в емблематичен почерк на дизайнера Алесандро Микеле, бившата дясна ръка на Фрида Джанини.

То е своеобразно почитане към андрогинните литературни образи чрез модата и се осъществява чрез показване на мъжките и женските предложения успоредно в колекция, която не признава разделения.

Италианската модна къща обяви смело, че това е едва първата стъпка и за в бъдеще смята да следва принципа на сливането.

Остава само да почакаме, за да видим как ще се презентира революцията в модата през 2017 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари