IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Клюкарката“ в модни факти

2 август 2016 12 10

Един сериал, който превзе света

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Сериалът „Клюкарката“, който приключи преди четири години, ни даде огромно вдъхновение за гардероба ни, от което се възползваме и до ден днешен.

Помните ли тези емблематични училищни униформи на Серина и Блеър?

Този сериал на практика създаде тенденции и зад това стои дизайнерът на костюми Ерик Даман.

Той присъства на всяка една проба и създаде невероятен стил за всеки един епизод. Същият той е и човекът, който помага за обличането на героините в „Сексът и градът“.

Като всеки един проект със страхотен стил на героините и този има няколко модни факта, които са държани в тайна.

Ето кои са те.

1. Стилът на Серина

Една от главните героини – Серина, се открои с невероятен стил. Създателите на филма споделят, че основното вдъхновение за външния вид била самата Кейт Мос. Методът на супермодела се състои в това, че може да се сложи всичко, което е до леглото и пак да изглеждаш страхотно.

2. Стилът на Блеър

Втората ключова героиня в сериала е като контрапункт на Серина. Блеър винаги е различна, а стилът ѝ е вдъхновен едновременно от Одри Хепбърн и Ана Уинтур. Шапките, палтата и чантите сами говорят за себе си.

3. Някои от чантите струват по 30 000 долара

Сериалът работи с марки като Jenny Packham, Oscar de la Renta и Dior. Някои от моделите чанти са стрували точно 30 000 долара за броя.

4. Сватбата на Блейк Лайвли с Райън Рейнолдс

Серина от сериала „Клюкарката“ е изиграна от Блейк Лайвли. Актрисата пробва сватбената рокля на своята героиня ден преди собствената си брачна церемония с Райън Рейнолдс.

5. Нито един силует от сериала не е повтарян

Изключения правят само някои от мъжките костюми и ризи.

6. Заради искане от феновете, емблематичните диадеми на Блеър са върнати в последния сезон

Диадемите са основна част от визията на Блеър по време на сезоните, в които тя е ученичка. В процес на развитие на сериала, аксесоарите малко по малко изчезват с порастването на героинята. „Опитахме се да компенсираме с шапки, но нямаше същия ефект“, разкрива Ерик. В следствие на искания на феновете, диадемите са върнати.

7. Тиарата за бала на Блеър е висша мода

Както е ясно, всички модни изделия за сериала са само на световноизвестни модни къщи. Тиарата от бала на Блеър не е изключение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари