IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни диктатори: Кание Уест

17 декември 2016 10 30

Певецът, който се опита да се преквалифицира

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кание Уест Омари от Илинойс е американски певец и продуцент, артист, композитор, филмов режисьор, моден дизайнер и предприемач.

Той придобива популярност с творчеството си в хип-хоп стила. Уест притежава GOOD Music, личният му лейбъл и освен това стои зад многобройни късометражни филми.

Кание Уест е израснал в семейство от средната класа и е започнал да рапира на много ранна възраст.

Учил е в училище за изкуства един семестър и след това прекъсва, за да преследва голямата си мечта – музикална кариера.

Заражда се интересът му към рисуването, а на 5-годишна възраст пише дори поеми.

Сред всички поп изпълнители, Уест се смята за един от най-добре продаващият се. Носител е на 21 награди Грами, а списание „Time“ го нареди сред стоте най-влиятелни хора в света.

Кание Уест е много спорна личност и от известно време се опитва да се преориентира към модната индустрия.

Родителите му се развеждат и той се мести от Атланта в Чикаго със своята майка. След завършване на училище, певецът записва American Academy of Art, но прекъсва, за да стане музикант.

Майка му не е особено доволна от решението, но разбира, че някои кариери не изискват висше образование.

Освен любовта си към музиката, Кание Уест инвестира в многобройни бизнес начинания, едно от които са заведения за бързо хранене в Чикаго през 2008 година.

Преди това, през 2005 година, той планира да пусне своя собствена колекция дрехи и започва да работи по тази идея.

Въпреки усилията му, проектът е прекъснат през 2009 година. Същата година той обединява усилия със спортния гигант Nike и създава собствена марка – Air Yeezys. Кание Уест въвежда и свои модели за Louis Vuitton по време на Седмица на модата в Париж.

В допълнение, Уест е създавал обувки и за Giuseppe Zanotti и Bape.

Модната му кариера се развива с представянето на DW Kanye West през 2011 година, Това е модна марка, предназначена за жени. Колекцията бе представена по време на Седмица на модата в Париж и бе подкрепена от Джеръми Скот, сестрите Олсън, Азедин Алая и други.

Ревюто му получава много смесени коментари, а водещите световни модни медии се изразиха особено негативно.

През 2012 година той представя друга модна колекция на същото събитие. Този път отзивите за цялостната презентация съдържаха и няколко с позитивен характер.

Година по-късно, известната марка Adidas потвърди колаборация с Кание Уест.

Певецът винаги е бил сред най-доминиращите идоли на 21-ви век в музикален аспект, но очевидно модните му начинания не успяват да постигнат същите успехи.

Снимки: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари