IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на дългата коса

29 август 2014 06 30

7 причини, заради които е добре да стимулирате растежа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Дългата коса от хилядолетия насам е символ на женственост, сексапил и красота. Разнообразните тенденции и майсторството на коафьорите всекидневно откриват нов и нов начин да подчертаят чертите на лицето, да внесат свежест и оптически да издължат врата ни с къси дължини.

За щастие, обаче, дългата коса и нейните безспорни предимства от практическа и естетическа гледна точка, никога не излизат от мода. Ето някои от тях.

1. Споменахме практическата страна на дългата коса и едно от нейните качества, на което ще се радваме значително с настъпването на зимата е, че предпазва от студа. В неприятните моменти, в които се усетим, че сме забравили своята шапка – косата ни винаги е там да ни стопли, и за щастие, няма как да я забравим.

2. За разлика от късата коса, дългата такава пасва на всякакъв тип лице и черти. Ако решите да скъсявате драстично дължината или да внесете коренна промяна – уверете се, че това ще ви стои добре.

3. Когато сте с дълга коса, можете бързо да направите красива конска опашка. Изключително стилната и лесна прическа е подходяща и в тези „лоши“ дни, в които не ни се занимава с оформяне.

4. Според много статистики, мъжете харесват повече жени с дълги коси. За по-силната половина от човечеството, обемната, гъста и поддържана дълга грива е символ на женственост, красота и сексапил.

5. Дългата коса ви кара да се чувствате красиви. Ако наистина поддържате правилно своето богатство, то ще ви се отблагодари със здрав и блестящ вид, който отива на всички дрехи и кара самата вас да се чувствате добре.

6. Полето за импровизация при дългите коси и много по-голямо, в сравнение с това, което предлагат късите такива. Една дълга коса може да бъде стилизирана еднакво добре в къдрици, вълни, кок, конска опашка, плитка и какво ли още не, което ви позволява да бъдете различна всеки ден.

 

 

7. Дългата коса може да ви накара да се чувствате силни. Неслучайно в някои култури е разпространено вярването, че силата на хората се крие в тяхната коса и дължината й може да „подпомогне“ своя притежател в постигането на значими постижения. Макар да не е общовалидно това виждане във всички култури, то със сигурност дългата коса може да ви накара да се почувствате по-силни със своята красота.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Siss ( преди 9 години )
Да живее дългата коса!Нямам търпение да ми порасне!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
дългата коса винаги е била сомвол на женственост!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар