IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои козметични продукти трябва да държим в хладилника?

5 септември 2014 11 35

Да, дори и тях!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

По същия начин, по който запазваме хранителните продукти по-дълго време годни за консумация с поставянето им в хладилника, така можем да процедираме и когато стане въпрос за козметиката.

Тъй като повечето марки се опитват да намалят количеството на консерванти в състава на козметичните продукти, толкова по-кратък става срокът им за използване. Неминуемо не всичко можем да приберем в хладилника и да очакваме да не „мръдне“ с години.

Затова съставихме списък с козметиката, за която няма нужда да се притеснявате, ако престои известно време на студено... и малко по-далеч от храната.

Очната линия

Дори и да не се притеснявате за наближаващия краен срок, оставянето на очната линия за 20 минути в хладилника преди употреба ще сгъсти консистенцията на течността и ще ви позволи да постигнете значително по-прецизен резултат при нанасяне.

Кремът за очи

От студеното се задействат голяма част от съставките и кремът става значително по-ефективен, отколкото ако го съхранявате на топло. Втората причина, поради която е добре да държите крема за очи в хладилника е, че ако страдате от подпухнали очи или имате тъмни кръгове, продуктът ще изиграе и ролята на студен компрес, което ще ви облекчи и ще заличи неприятните оцветявания и подувания.

Парфюм

Много от нас оставят парфюма си в банята, защото им е най-удобно и практично. Това е една от най-основните грешки, тъй като парите и топлината не са сред най-добрите приятели на ароматите и дори могат да ги променят. За целта прибирайте своя парфюм в хладилника – освен, че ще го запазите, ще го направите и по-дълготраен при нанасяне върху кожа.

Червило

С времето червилото става все по-меко. Ако имате любим цвят, който искате да използвате повече време – оставяйте го ако не през деня, то поне през нощта в хладилника.

Маските

На същия принцип като с крема за очи, маските могат да играят двойна роля – освен да почистят и да хидратират лицето, да бъдат студен компрес за свежест. Поставете маската за 30 минути в хладилника преди да я нанесете директно върху кожата.

Овлажняващите продукти

Ако сте предразположени към зачервявания на кожата, задължително изстудявайте своята хидратираща козметика.

Лак за нокти

Всички знаем колко трудно се нанася размекнат и разтопен лак и какви последици може да има той върху ноктите ни. „Складирането“ на лака за нокти в хладилника ще позволи сгъстяване, по-лесно нанасяне и дълготрайност.

Всичко, което съдържа витамин С

Съдържанието на витамин С в козметичните продукти е с цел по-бързо възстановяване на кожата, защита срещу атмосферните условия и добиване на сияен и здрав вид. Прибирането в хладилник на продукти със съдържание на витамина ще ги предпази от разваляне и окисляване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари