IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задължителните продукти за банята

15 септември 2014 14 21

Имаме ли всичко, което ни трябва?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Банята, заедно с личната ни тоалетка, са двете най-необходими места за нашите буквално красиви ритуали.

Въпреки, че всеки ден прекарваме значително време в използване на различни козметични продукти, далеч не успяваме да употребим всичко, което сме купили, и винаги оставаме с усещането, че има нещо, което ни липсва.

Сверете списъка със задължителните неща, които трябва да имате в банята си и ги добавете в кошницата следващия път, когато пазарувате.

1. Талк на прах

Освен, че за секунди играе ролята на хидратиращ крем, който да направи кожата ни значително по-мека, талкът е ефективна алтернатива на сухия шампоан, оставяйки след себе си косата лека и чиста.

2. Душ гел

Тук не става въпрос за какъвто и да е душ гел. Задължително купете такъв, който е по-скоро мултифункционален, отколкото с хубава миризма. Този тип душ гелове са еднакво добри за моментите, в които ви свърши сапунът за ръце, пяната за вана и за наистина екстремните случаи, в които нямате с какво да премахнете петно от някоя дреха.

3. Зехтин и кокосово масло

Ако ги нямате в банята, то поне ги подсигурете за кухнята. Няколко капки зехтин или кокосово масло докато се къпете ще направи кожата копринено мека за отрицателно кратко време. Освен това, ако затоплите малко количество от естествените масла, можете да ги използвате като дълбоко подхранваща терапия за суха коса.

4. Масло от ший

Универсален продукт, който може да замести голяма част от козметиката ви – от хидратиращ крем, през балсам за устни и бърз лек против изгаряне, до домашен гланц за устни.

5. Нокторезачка

Когато не сте имали време за маникюр или е изникнало непредвидено счупване на нокът, нокторезачката е възможно най-бързото решение на проблема. Освен това, козметичният инструмент е идеален и практичен при премахване на стърчащи конци от дрехите ви.

6. Вода за уста

Ако твърде много бързате, водата за уста за секунди ще премахне всякакви остатъци от храна, лош дъх и плака.

7. Бутилка вино, списание и хубава музика

Това е за моментите, в които бързият душ е по-добре да се превърне в бавна и релаксираща вана. Ароматните свещи, хубава книга и тиха музика ще направят чудеса в края на деня.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари