IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да поставяме очна линия според формата на окото

4 октомври 2014 08 49

Перфектният грим е комплексен

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Подчертаването на очите е ключов елемент, когато става въпрос за грима. Ако сте се спрели на класическа визия с тъмна очна линия, много е важно да се създаде ефект на „отворено око“, което да подчертае красотата и да внесе елемент на загадъчност.

За да постигнем добрия краен ефект, трябва да се съобразим най-напред с формата на окото. Ако знаем точно как да поставим очната линия така, че да подчертава, а не да „затваря“ окото, значи сме си свършили добре работата.

За малки очи

За да увеличите малките очи, започнете с прилагането на очна линия в по-светъл нюанс във вътрешната част, като постепенно преминете към потъмняване на цвета във външната част. Друг добър вариант е след като поставите очната линия, да „рамкирате“ със светли сенки.

За раздалечени очи

Тук търсеният ефект е илюзията, че разстоянието между очите е по-малко. За целта, подчертайте външния ъгъл на окото. Направете много тънка линия с горните мигли, като очната линия става по-дебела към външния ъгъл на очите.

За приближени очи

Това, което трябва да направите е точно обратното на горния случай. Използвайте два нюанса очна линия, като с по-тъмния подчертайте вътрешните ъгли на очите. По-светлият е за вътрешните. Започнете нанасянето както на горните, така и на долните линии.

Ако сте с кръгли очи

Съсредоточете усилията си във визуалното издължаване на формата. За целта, поставете очната линия върху 2/3 на горния клепач и толкова на долния. Съединете линиите там, където се пресичат. Най-добрият вариант е като направите линията малко по-дебела във външните ъгли и леко завъртите края.

Ако сте с бадемова форма

Този тип очи са най-добрият вариант, тъй като позволяват да носите очната линия по всеки един възможен начин. За през деня можете да нанесете по дължината на целите мигли. Когато има повод за по-силен грим, подчертайте външните ъгли на окото .

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари