IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парафинова терапия за ръце

9 октомври 2014 08 28

Как да я направите у дома?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Парафиновата терапия за ръце е широко разпространена в различните спа центрове като един от най-добрите начини да си осигурите мека и красива кожа едновременно на ръцете и на краката.

Рецептата гарантира сигурни резултати заради ефективните си съставки, които изключително успешно задържат влагата в кожата.

Ще ви бъдат необходими:

1 блокче парафин

20 капки етерично масло от лавандула

няколко капки зехтин или кокосово масло

найлонови торбички

Можете да използвате процедурата както за ръцете, така и за краката. Предложените количества на съставките са за ръце, но ако желаете да приложите и на двете зони – удвоете. Разтопете парафина, като поставите ароматното масло от лавандула.

Внимателно пресипете в съд и изчакайте докато се образува тънка „покривка“ на върха. Когато това се случи, температурата на сместа трябва да е идеална да потопите ръцете. Препоръчваме да изпробвате малко количество върху китката, за да не се изгорите.

Подгответе предварително ръцете, като ги измиете с подходящ продукт и поставете с масажни движения зехтин или кокосово масло. Поставете найлоновите пликчета върху ръцете си и останете с тях за около 30 минути.

За да засилите ефекта, увийте и с хавлиена кърпа, която предварително сте затоплили. Когато времето изтече, премахнете парафина внимателно, като започнете от китките.

Перфектният завършек на процедурата е нежен масаж по цялата дължина на ръцете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари