IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните на спиралата за мигли

26 октомври 2014 14 00

Какво знаете и какво не?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако имаме любима козметика, то сред нея определено е спиралата ни за очи. Изключително полезен продукт, който за съвсем кратко време озарява погледа ни и ни кара да изглеждаме красиви, мистични и съблазнителни.

Независимо от информацията, която ежедневно получаваме за състава и технологията, и независимо от всички видове, които непрестанно се появяват по магазините, има някои любопитни факти, които сме сигурни, че не знаете.

Спиралата за очи не е годна за употреба след три месеца

Ако сте виждали етикетите на парфюмите и голяма част от козметичните продукти, сте забелязали, че сроковете за годност са много дълги. За съжаление, това не е така със спиралата за очи. Правилото за този козметичен продукт е, че трябва да го използвате до три месеца след закупуването му. Ако не можете да се ориентирате за точната дата, проверете етикетите.

Внимавайте с нанасянето

Всеки път, когато поставяте спирала, внимавайте за трептения в ръката, тъй като един от най-често срещаните проблеми с очите при жени са в следствие на надраскване от четка на спирала.

Защо отваряме уста?

Почти всички жени инстинктивно отварят уста всеки път, щом поставят спирала на миглите си. За мъжете това е абсолютно непонятно, но има логично обяснение. Когато устата е отворена, вероятността да мигнете е много по-малка, тъй като извършването на самия процес е много по-трудно.

Ако спите със спирала за очи, можете да „счупите“ миглите

Това се получава така, тъй като пластовете спирала върху миглите ви лишават косъмчетата от гъвкавост. Съответно това ги прави податливи на пречупване, а понякога дори и на падане. Действието на козметичния продукт върху миглите е същото, което има лакът за коса. Именно заради това, избягвайте да спите с непочистена спирала за мигли.

Спиралата за очи съдържа живак

Не се притеснявайте – количеството не е достатъчно, за да ви навреди, но пък за сметка на това е интересен факт, тъй като живакът е забранен като съдържание във всеки един от останалите козметични продукти. Проблемът с него в спиралата за очи е, че все още не е открит напълно алтернативен заместител.

Спиралата съдържа люспи от риба

Повечето спирали имат в състава си вещество, наречено гуанин, което представлява смлени люспи на риба. Това се използва, за да се постигне блясъкът на миглите и е основна съставка и в много други козметични продукти.

Съществувала е постоянна спирала за мигли, която е предизвиквала слепота

През 30-те години в САЩ е произвеждана и лансирана в козметичната мрежа спирала, която е смятана за еднократно решение на проблема с миглите. Поставена веднъж, тя няма премахване. След като се установява, че продуктът предизвиква слепота, спиралата е официално забранена. Това е един от случаите, които водят до специална регулация на козметичната индустрия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари