IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Склонна към омазняване коса? Не, мерси

29 октомври 2014 12 01

Решения на най-често срещаните проблеми с мазната коса

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивата и обемна коса понякога е всичко, което искаме. Вместо това обаче, често се налага да се задоволяваме с не дотолкова добри резултати, които траят не повече от ден.

Процесът продължава с бързото омазняване и „сплескване“ на любимата ни грива. Защо това се получава така, какви са причините и как да намерим техните решения? Отговорите на всички тези въпроси вижте тук.

Проблем: Използвате твърде много продукти

Всички ние обичаме да тестваме различните и нови продукти, които всеки ден виждаме по витрините и рекламите. Но това може да увреди изключително много косата ни и да се окаже основната причина за бързото омазняване.

Решението: По-малко е по-добре

Когато става въпрос за коса, не е нужно да нанасяте продукт за къдрици, кристали за коса, олио за възстановяване, крем против термична обработка и пяна за коса, например. Ограничете максимално поставянето на продукти дотолкова, колкото наистина ви трябват. Селектирайте ги по това, кой от тях има най-добро действие и се откажете от другите.

Проблем: Прекалявате с шампоана

Както различните продукти се натрупват, така и прекомерната употреба на шампоана вреди. Някои марки са твърде тежки и изсушават, дразнят и утежняват косъма и кожата на скалпа. В тези случаи организмът автоматично се „презастрахова“ и започва свръхпроизводство на мазнини, което се отразява на косата ви.

Решението: Подбирайте

Стремете се продуктът да бъде без силикони, тъй като те са с натрупване и утежняват косата. Освен това, гледайте да се възползвате колкото можете повече от козметика с естествени съставки – освен че те са по-добри за косата, имат и благоприятно влияние върху скалпа.

Проблем: Миете косата си по грешен начин

Събирането на косата на върха на главата и сапунисването ѝ наведнъж е изключително неправилна техника и няма никаква ефективност. Корените не стават по-чисти, което означава, че косата ви отново ще е за миене съвсем скоро.

Решението: Оставете косата да пада свободно и нанесете шампоана от корените. Започнете с леки масажни движения да разнасяте, като старателно почистите всяка част от главата.

Проблем: Химия

Основният проблем за бързото омазняване на косата ви понякога може да се дължи на проблеми с хормоните. Те предизвикват по-бързото отделяне на естествени масла от кожата и дори и да използвате естествени продукти, те няма да решат проблема ви.

Решението: Посетете задължително дерматолога си

Той ще ви назначи терапия с подходяща козметика и медикаменти, които да нормализират състоянието на хормоните ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

!!! ( преди 9 години )
DFDF!!!!! Аудиторията не се заблуждава, но ти определено си доста заблуден/а.Хората публикуват нещо, което би било в помощ на много жени/мъже.Специално за тази публикация, споменават част от техниките, които омазняват косата...то е ясно, че има хиляди ама ще прочетеш ли статия, която е 10 страници? *** си, без извинение!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunny Girl ( преди 9 години )
Статията си е много добра. Казва, че това са най - често срещаните причини, а не единствените, моята коса също се омазнява , но от както ползвам шампоан с чаено дърво омазняването намаля!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dfdf ( преди 9 години )
Как може така да заблуждавате аудиторията?! Нима това са единствените възможни причини? Сега някоя девойка ще реши, че има хормонални проблеми! МНОГО СТЕ ЗЛЕ, МНОГО! За пореден път Ви казвам-спрете да "препечатвате" оттук-оттам разни недомислици! Как Ви се струва обяснението мазна кожа-мазен скалп и решението е редовна хигиена?!?!?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар