IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-лошите навици за правата коса

6 ноември 2014 07 24

Ако правите някое от тези неща, по-добре спрете веднага

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Независимо от структурата на вашата коса, има различни правила, които трябва да спазвате, ако отговаря на една-единствена характеристика: права.

Тъй като това е една от най-често срещаните типове коса, съставихме специална селекция на грешките, които всяка притежателка на права грива допуска или е допускала поне веднъж в своята грижа.

Ако откриете някое от своите действия в списъка по-долу, най-добре спрете веднага.

Връзвате косата на опашка, докато все още е мокра

Косата има с 50 процента по-малко еластичност, когато е мокра, отколкото ако е суха. Много внимавайте как третирате косата си след баня, тъй като два пъти по-лесно можете да скъсате косъма и да нанесете щети, които ще изискват много време, усилия и средства да се възстановят.

За целта, избягвайте връзването на опашка с ластик и вместо това използвайте копринен шал или просто хавлиена кърпа.

Решете косата докато е още мокра

Същата теория като при връзването, последвана от същите ефекти и последици. Цъфтящи краища, стърчаща коса и нарушена структура е единственото, което ще постигнете. За да не се стига дотам, започнете да сресвате косата от краищата към корените съвсем внимателно и на много малки сектори. По този начин ще намалите дърпането и късането.

Прекомерна употреба на уреди

Ако сте с права коса, но имате съвсем малки „чупки“ и използвате всеки ден пресата за коса, най-добре прекратете тази практика незабавно. Постарайте се да ограничите максимално топлинната обработка или поне го правете на по-ниска температура. През топлите месеци използвайте суха хавлиена кърпа вместо сешоар.

Прекомерно използване на продукти

Дамите с права коса са по-облагодетелствани откъм използването на по-леки продукти, отколкото тези с къдрав и плътен косъм. Сред най-големите грешки е използването на продукти на основата на алкохол. Те изсушават структурата и водят до разрушаване на целостта.

Съсредоточете се върху основно естествени съставки и гледайте да не наслагвате различни продукти.

Не защитавате косата

Независимо дали е лято или зима, вашата коса има нужда от защита от атмосферните условия. Лятото поставяйте кърпа или шапка, която да ви предпазва от изгаряния на скалпа, изсветляване на косата и накъсвания. Зимата основен проблем е студеният въздух, който дехидратира косъма – използвайте плетени шапки и много маски с естествени масла.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Лили ( преди 9 години )
благодаря ти, много хубаво че предлагат безплатна доставка :))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лили ( преди 9 години )
скъпи ли са и от къде мога да си купя?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
atreides ( преди 9 години )
Всичките продукти на Desert Essence са на ниво. Освен шампоана за мазна коса с чаено дърво ползвам и термо протектора им с кокос, който въпреки честата употреба на преса подхранва и овлажнява косата ми!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunny Girl ( преди 9 години )
Аз ползвам на същата серия балсама и шампоана им за суха коса с кокос, ефекта е много добър. Върна блясъка на косата ми! Предполагам че и останалите им продукти са на ниво.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Iveto123 ( преди 9 години )
Косата ми е мазна и трябва да я мия през ден, а зимата не е лесно. Чух добри отзиви за серията Desert Essence. Някой има ли лични впечатления как действа?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар