IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мезолифтинг с конци – съвременно и безопасно оформяне контура на лицето и тялото

14 ноември 2014 11 29

Интервю с д-р Теодора Ибрахим – естетичен дерматолог във „Вита Естетик Център“

Д-р Теодора Ибрахим.

Д-р Теодора Ибрахим.

Д-р Ибрахим, какво представлява мезолифтингът с конци?

Това е процедура, извършваща се с резорбируеми конци, които се поставят подкожно чрез тънки атравматични игли. Поставени по този начин в кожата, тези конци предизвикват образуването на млад колаген по хода си, което води в крайна сметка до поддържане на добър контур на лицето и коригиране на бръчките, включително назолабиалните.

Кои възрастови групи са подходящи за тази процедура?

Почти всички са подходящи за тази процедура, с изключение естествено на тези, които нямат нужда от корекция. Няма контраиндикации за прилагането на този метод.

Колко време след процедурата настъпва самият лифтинг ефект?

Ефектът започва да се изразява постепенно с образуването на колагенната и еластичната мрежа по хода на резорбиращите се конци. При последователно повтаряне на процедурата, например 2-3 процедури през 6-8 месеца, ефектът продължава 18-24 месеца.

Как изглежда лицето веднага след процедурата?

След процедурата лицето може да бъде леко зачервено и в много редки случаи да има малки хематоми, но подчертавам отново, че иглите са максимално атравматични. Случвало се е да имам клиенти, които много се чудят дали да се подложат на процедурата, защото имат страх от игли, но след като се престрашат, се убеждават, че изобщо не е болезнено и страшно.

Може ли мезолифтингът с конци да се комбинира с друга процедура?

Обикновено прилагаме този лифтинг метод в комбинация с инжектиране на собствена плазма, обогатена с тромбоцити. Методът се нарича плазма лифтинг и е възможно най-естественият и безопасен метод. С помощта на биотехнологично оборудване от кръвта на пациента извличаме „еликсир на здравето и младостта“, като по този начин получаваме плазма, богата на тромбоцити, протеини, хормони и витамини – всичко необходимо, за да се задействат процесите на естествено подмладяване на кожата на пациента така, че тя да функционира като млада. Практикувам го вече повече от година и смея да твърдя, че ефектът е поразителен, а в комбинация с мезолифтинга с конци ефектът се удвоява.

Подходящ ли е методът и за тяло?

Да, разбира се. Методът е изключително подходящ за борба със стриите и целулита, като логично там вече се използват доста повече конци.

Можете ли да опишете накратко предимствата на мезолифтинга с конци пред останалите процедури за подмладяване?

Най-общо мезолифтингът с конци е атравматичен метод, като входните травми от иглите бързо оздравяват без белези. Пациентът не се нуждае от инфилтративна анестезия. По желание, може да се приложи локална анестезия с лидокаин. Подходящ е за всякаква възраст, като дава добри резултати и при много отпусната кожа с дълбоки бръчки.

Използваните конци са 100% биосъвместими с тъканите и съответно реакцията на кожата спрямо тази техника е незначителна, без да бъде травмирана микроциркулацията.

Безплатни консултации при д-р Теодора Ибрахим

Преди човек да се подложи на каквато и да било разкрасителна процедура, е добре да се консултира със специалист, който да предложи най-подходящото решение в зависимост от индивидуалното състояние и желание на клиента. Всеки, който е решил да се подложи на някаква процедура, но не е сигурен какво точно да избере, може да си запише час за безплатна консултация при д-р Теодора Ибрахим във Вита Естетик Център, на тел.: 0895 624 388.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари