IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-честите въпроси, свързани с маникюра – част 1

30 ноември 2014 08 00

И техните отговори

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Здравият и красив маникюр отнема повече грижи, отколкото си мислим.

В процеса на поддържане на ноктите и лакирането им, изникват доста въпроси в главата ни, на които невинаги успяваме да си отговорим сами.

Тук идва мястото на професионалистите. Селектирахме най-често задаваните въпроси за ноктите и маникюра, и намерихме техните отговори специално за вас.

Можете да ги видите тук.

Как да заздравя ноктите си?

Ключът към здравите нокти е да осигурите прием на необходимите витамини и микроелементи. Такъв пример можем да дадем с биотина, който се намира в изобилие в храни като бадеми, тъмни листни зеленчуци и яйца.

Можете да комбинирате с поставянето на естествено масло директно върху плочката на ноктите, непосредствено преди да си легнете. Така ще дадете достатъчно време на продукта да подейства и ще хидратирате ноктите, създавайки идеална основа за красив маникюр.

Как да се грижим за кожата около ноктите?

Някои хора смятат, че премахването на кожичките е най-добрият начин да се сдобиете с красив маникюр. Истината е, че трябва много да се внимава с подобни процедури, тъй като лесно можете да стигнете до инфекции и рани. Можете да използвате продукт, който да ги омекоти и да направи по-лесно тяхното премахване. Винаги използвайте чисти и добре избрани инструменти.

Как да хидратирам ръцете, ако кремовете не ми помагат?

Ако продукти от този тип не ви помагат, това означава, че кожата ви е прекалено суха, за да абсорбира правилно. Причината за това обикновено е, че имате натрупване на мъртви клетки, които можете лесно да премахнете с ексфолиация. Почиствайте в продължение на 10 дни и ще видите резултатите.

Защо се появяват бели точки върху ноктите?

По този въпрос е стартирало лансирането на най-разпространения мит. Белите точки и петна по ноктите не са в следствие на недостиг на калций. Те се получават от микро наранявания, които доста често правим несъзнателно. За да не се стига дотам, просто бъдете по-внимателни.

Когато махна лака, ноктите имат жълтеникав цвят. Как да се предпазя?

Червените и кафявите цветове при лаковете за нокти съдържат тъмни пигменти, които оцветяват в жълто вашите нокти, особено ако не сте използвали основа. Можете да използвате водороден прекис с вода или паста за зъби, с която да полирате ноктите. Все пак, най-добрият вариант е да почиствате с продукти, които съдържат витамин Е и нямат ацетон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари