IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как липсата на сън съсипва кожата? – Част 1

3 февруари 2015 09 31

Причини, заради които да използвате правилно нощта

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Чакаме с нетърпение настъпването на прекрасния уикенд. Дните, в които успешно ще си починем, ще се видим с приятели, ще отделим време за себе си, ще отидем да купим точно тази дреха, за която така и не ни остава време.

Неочаквано обаче точно след като сме свършили работа получаваме обаждане, съпроводено с покана за невероятен нов бар.

Присъединяваме се и докато се усетим, вече е сутрин. На следващия ден сме изключително изморени и започваме да откриваме леки промени.

Независимо дали този сюжет се повтаря само през уикенда или по-лошо, не успявате да се наспите и през седмицата, предлагаме да видите как точно това влияе върху вашата кожа и тяло, и какви ще са последиците, ако не промените режима си веднага.

1. Ще качите килограми

Липсата на сън или недостатъчните часове сън се отразяват негативно върху умението на тялото да се справя с килограмите. Проучвания показват, че ако не се наспивате достатъчно през нощта, има 20% вероятност да качвате както размера на дрехите си, така и тегло.

2. Сива кожа

Свежестта от ружа и магията на бронзанта изведнъж ще спрат да действат. Липсата на сън може да доведе до неприятен сивкав нюанс върху лицето и кожата, който с времето много трудно се прикрива дори и с професионален грим. След дълъг период от време, малкото сън ще окаже влияние върху артериите и няма да достига достатъчно кръв до вашата кожа.

3. Стареене

Неприятен ефект от малкото сън е засилване на стареенето на кожата. Предразполагането към поява на бръчки и задълбочаването на вече съществуващи такива е процес, който трудно може да се забави при такива обстоятелства. Независимо колко кремове и маски правите, най-важното е да спите поне по 8 часа нощем.

4. Усмивка

Вярваме, че усмивката е най-голямото оръжие на всеки човек, но най-вече на жените. Когато сте уморени, желанието ви да се усмихвате намалява и често се случва да ходите намръщени. Истината е много проста – кой би искал да се усмихва, ако умира за малко сън?

5. Тъмни кръгове

Един от най-големите проблеми с недоспиването е появата на тъмни кръгове под очите. Можете да поставите коректор и временно да ги премахнете с резенчета краставица, но докато не се наспите, те ще продължат да се появяват все по-тъмни и по-тъмни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари