IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японски трикове за красота

23 февруари 2015 12 28

Азиатски тайни

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Японките са известни из цял свят със своята чиста и почти съвършена кожа. Често заради перфектния външен вид, е много трудно да се определи точната възраст на дамите от тази част на света.

Традициите, които са приоритет сред жителките на Япония, се крият както в церемониите и начина на живот, така и в рутината им за красота.

Пословични са митовете и легендите за гейшите, като за едни от най-усъвършенстваните съблазнителки, овладели до съвършенство умението да привличат мъжките погледи.

Какви са малките тайни за красота на японките и как можем да ги приложим и в своето ежедневие?

1. Храна

Първата мисъл, която ни идва, когато стане въпрос за храната в Япония са рибата, оризът и водораслите. Те, комбинирани, създават основната част от японската диета. Основното предимство е, че не присъстват нито тлъсто месо, нито захар, нито хляб. Предимството е високото съдържание на Омега 3 мастни киселини, подпомагащи здравето и молекулите, отговарящи против стареенето. Фибрите, витамините и минералите формират най-важните компоненти на добрия външен вид и отличното здраве.

2. Ориз

Оризът е една от най-популярните японски тайни. Това не е просто изключително здравословна храна, но и помага за блясъка и еластичността на кожата със своите витамини и минерали. Можете да използвате водата, в която сте варили ориз и да измиете лицето с нея.

3. Птичи изпражнения

Колкото и странно да звучи, птичите изпражнения са използвани като терапии за лице в Япония още през 17-ти век и с днешна дата получават световно признание. Тайната е в съединение, наречено гуанин, което има свойството да изсветлява цвета на кожата и да лекува бръчки, без значение дали появата им е следствие от излагане на слънце или от възрастта.

4. Естествени масла

Традиционните методи за красота в Япония до голяма степен разчитат на естествените масла. Това означава да се спирате на растителни мазнини и да ги използвате за почистване. По този начин не просто ще премахнете натрупаната мръсотия, но и ще хидратирате в дълбочина.

5. Без слънце

Част от ценните съвети, предавани през поколения в Япония е да се избягва прекомерното излагане на преки слънчеви лъчи. Слънцето е един от най-големите врагове на чистата и красива кожа. Честите слънчеви бани водят до пигментни петна, преждевременно стареене и други, много сериозни кожни проблеми.

6. Ексфолиация

Дългата баня е традиция за японците – това успокоява и помага за добрия сън през нощта. По време на този ритуал, жените отделят много време за ексфолиация със специален боб, наречен Азуки. Освен, че премахва замърсяванията и мъртвите клетки от кожата, ексфолиацията прави по-бърза и качествена абсорбацията на всички продукти, които нанасяте след това.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Освен кожата поддържат и косата си по същия начин. Измиват я със семена и я пазят от слънцето.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар