IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезните приложения на дезодоранта – Част 1

26 февруари 2015 10 21

Колкото и да са странни, работят!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако има нещо, за което сме благодарни, че козметичната индустрия е създала, това са дезодорантите против изпотяване.

Де да имаше и закон, с който всички да ги използват! Уви, засега е добре да оставим мечтите настрана и да разучим подробно всички приложения на един от най-разпространените козметични продукти.

Както повечето оръжия на красотата, и той има своите многобройни ползи в ежедневието ни. И нито едно от тях не е с използване върху подмишниците!

Какви са скритите тайни, когато става въпрос за сухия и спрей дезодорант и как да ги използваме в наша полза? Вижте тук.

1. Мазоли

Всички сме изпитвали неописуема болка при първата разходка с нови обувки. Въпреки това, стоически сме свикнали да търпим и понякога причиняваме невероятни мазоли на своите крака. Тук на помощ идва сухият дезодорант. Нанесете малко количество от вътрешната страна и акцентирайте върху тези части, които създават напрежение. По този начин ще създадете бариера между крака и аксесоара, и няма да се налага да се справяте с евентуални мазоли.

2. Ухапвания от насекоми

Едно от най-дразнещите неща през летните дни са насекомите. Досадните комари са способни да ни изкарат извън нерви буквално за секунди с досадното си жужене и сърбящи ухапвания. Ако вече сте ядосан притежател на зачервяване в следствие на насекомо, нанесете малко сух дезодорант върху наранената зона. Той ще облекчи симптомите, благодарение на съдържанието на алуминиева сол.

3. Скърцаща врата

Независимо, че скърцащите панти са лесен начин да разберете кога някой влиза, понякога неприятният звук може да бъде изнервящ и досаден. Поставете малко количество сух дезодорант върху пантите, който да играе ролята на смазка. Насладете се на възможността да бъдете приятно изненадани.

4. Фитнес

След усърдна тренировка във фитнеса, обикновено ръцете загрубяват и е възможно да се появят мазолчета. Ако нямате ръкавици, поставете сух дезодорант върху зоните, които са най-натоварени и така ще избегнете протъркване.

5. Освежете гардероба

Сапунът и лавандулата са добър начин да освежите дрехите в гардероба, но в случай, че нямате, използвайте алтернативен вариант. Оставете малък сух дезодорант между дрехите и се радвайте на приятна миризма на чисто.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари