IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-гнусните процедури за лице в света

4 март 2015 08 41

Да, практикуват се и с днешна дата в някои големи градове

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Докъде сте готови да стигнете в името на красотата? Този въпрос е способен да даде ново значение на думи като „гнусно“, „отвратително“ и „ужасно“.

В името на това да открият вечната младост, жените са способни да разширят до такава степен границите на нормалното, че да изумят сами себе си, а още повече и околните.

Приятните и дори вкусни процедури с прясно мляко, мед, различни плодове и етерични масла дръзко контрастират на някои доста гнусни методи, които доказват, че красотата меко казано няма цена.

Представяме ви най-неприятните процедури за лице, които съществуват и дори се използват широко в днешно време.

За това, дали са ефективни, няма да коментираме, просто защото не бихме се подложили на такова физическо и психическо мъчение.

1. Птичи изпражнения

Славеите произвеждат определен ензим и за изпражненията им се смята, че имат силен ексфолиращ ефект. Процедурата представлява намазване по цялото лице с масажни движения и изплакване след около 20 минути. Докато имате възможността да се разходите и да получите птичи изпражнения в някоя гора безплатно, някои хора плащат за това „удоволствие“. Сред най-големите фенове на този тип процедури се спрягат Виктория Бекъм и Том Круз.

2. Семенна течност

Има слух, че спермата може да има противостареещ ефект върху кожата. Мощният оксидант, открит в съдържанието на семенната течност се нарича спермин и се очаква да изглади кожата и да премахне бръчките. Подобна услуга се предлага в много салони и до момента е доказано, че дава високо съдържание на витамин Е. За останалите „ползи“, дерматолозите не са абсолютно сигурни.

3. Змийска отрова

Докато някои хора имат страх от всякакви змии, други използват отровата им с надеждата да премахнат бръчките. Този ефект се постига заради съдържанието на пептиди, които отпускат мускулите и намаляват бръчките по кожата. Единственият вид отрова, който се използва в продукти и процедури за лице е от синтетичен тип, но се очаква, че работи по същия начин.

4. Лекарство против хемороиди

Този медицински продукт започва все повече да навлиза в козметичната индустрия. Теорията е, че след като има свиващ ефект върху... хемороидите, то ще има добро влияние и върху лицето.

5. Урина

Освен, че е разпространена практиката за консумиране на урина с цел лечение на всякакви болести, урината се използва и за промивки на лицето. Доводите за предлагането на подобна процедура се концентрират около твърденията, че урината хидратира кожата и забавя процеса на стареене.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

йхг ( преди 8 години )
gfgfgf ( преди 9 години )
Ако има кандидатки, лекувам по втори и пети метод :))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар