IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да ексфолираме всяка част от тялото?

24 март 2015 14 16

Отделете нужното внимание и грижа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сексапилната и привличаща кадифена кожа не е непосилна задача дори и за дамите, спадащи по-скоро към тези със сухия тип такава.

Както от опит знаем, загрубяването на кожата в различните части на тялото може да се изразява по съвсем контрастен начин.

Грубите ръце никога не могат да станат толкова твърди и проблемни както петите, например. Именно затова всяка част от тялото изисква специфичен и специален подход при ексфолирането.

Количеството премахната мъртва кожа от повърхността невинаги зависи само и единствено от кръговите движения и продукта, който ще използвате.

За да се радвате на напълно мека и копринена кожа, представяме един наръчник за това, как точно да подходите при всяка от проблемните зони.

Лице

Ако живеете на място, на което температурите са ниски през по-голямата част от годината, най-добре е да ексфолирате лицето си веднъж или два пъти в седмицата, поне по време на студените дни. Това е задължително правило, ако кожата ви е по-склонна да се причисли към сухия тип.

При този тип процедури за лице, препоръчително е да избирате овлажнители със съставки като гликолова или млечна киселина. Салициловата киселина е другата популярна съставка. Тя най-често се използва при лечение на проблеми като акне, честа поява на пъпки или раздразнения.

Устни

Когато става въпрос за устните, определено трябва да бъдем много по-внимателни. Най-нежната кожа изисква употреба на щадящи съставки и задължително подхранване с балсам за устни, съдържащ естествени масла. Можете да използвате почистващ ексфолиант, който съдържа от 0.5% до 2% салицилова киселина.

Ръце

Запознати сте с тези мънички, розови пъпчици върху вътрешната страна на ръцете, нали? По принцип няма начин, с който напълно да ги премахнете, но използването на ексфолиращ лосион ще направи кожата значително по-мека. Основната причина е невъзможността на косъмчето да излезе на повърхността – проблем, който значително намалява с нанасянето на продукт.

Лакти и колена

Най-грубата част се формира основно върху лактите и коленете. Тук подходът е по-скоро механичен, отколкото химически. Задължително е да окажете една идея по-голям натиск и да използвате грапави гъби за баня.

Ръце и крака

Една от най-добрите съставки за третиране на ръце и крака е кокосовото масло. Ексфолиантите, които са на основата на тази съставка са много добри, тъй като едновременно премахват мъртвите клетки и хидратират.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари