IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как естествено да се сдобием с плътни вежди?

24 март 2015 05 50

Няколко козметични съвета

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Техниките за оформяне на вежди с молив, сенки или какъвто и да е друг козметичен продукт от този тип са изключително много.

Постоянно прилагаме наученото и създаваме веждите, за които винаги сме мечтали.

Но всичко това изисква отделяне на доста време и усилия – инвестиция, която невинаги успяваме да направим.

Представяме ви няколко козметични съвета, благодарение на които може да се сдобиете с естествено красиви вежди, без да изглеждате неподдържани и без да ви се иска да останете известно време у дома.

1. Спрете да скубете

За да се сдобиете с естествено плътни вежди, няма как да продължавате да чистите косъмчетата. Времето, което ще е необходимо до пълно израстване и дължина, която да не изглежда странно, е около 15 седмици. Да, изглежда страшно много, но това е цената, която трябва да платите.

Косъмчетата изникват равномерно приблизително за около 3-4 месеца след премахване с пинцета. Колкото по-дълго не скубете веждите, толкова повече косъмчетата ще растат и ще изглеждат естествени.

2. Ще изглеждат странно

Да, няма как да прескочите магически фазата, в която ще имате дълги и къси косъмчета. За съжаление, това е естественият процес, който трябва да изтърпите. За да намалите този неприятен ефект, използвайте гел за вежди, с който да задавате правилна форма.

3. След 16 седмици

Това е моментът, в който вече можете да оформите веждите. Под оформите имаме предвид да прецените кои косъмчета наистина са твърде далеч от линията на веждите, която искате и да ги премахнете. Много внимавайте с използването на пинцетата, за да не се окажат безсмислени тези 16 седмици.

4. Простагландин

Потърсете си продукти за вежди, които съдържат простагландин. Това е хормонално вещество, което стимулира растежа на косъмчетата и е абсолютно безопасно за използване върху вежди. Освен, че ще растат по-бързо, веждите ви ще изглеждат и значително по-плътни.

5. Внимавайте с боядисването

След като вече сте се сдобили с естествено плътни вежди, внимавайте много за тяхното боядисване. В случай, че искате да промените цвета, най-добре се обърнете към специалист, когото предварително да предупредите, че оставяте косъмчетата да израснат и искате определена форма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари