IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да забавим стареенето? – Част 2

3 април 2015 06 44

Пътят към дългата младост

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Често сме завиждали на майките си за това, че са големи. Могат да ходят където си поискат, да стоят колкото си време искат и винаги сякаш взимат най-правилните решения.

Ако има нещо, което идва с възрастта, това определено е житейският опит и помъдряването. Уви, не само.

Към всичко това добавете и малките бръчици, промяна на контура и все по-трудно поддържаната кожа. Младата кожа не е невъзможна за постигане, а стареенето може да бъде забавено.

Как да вземем най-доброто от всички възрасти и да изглеждаме със свежа и здрава кожа – вижте сами.

1. Овлажняване

Най-рисков от стареене тип кожа е сухият. Дори и да сте с нормална, комбинирана или мазна кожа, не забравяйте да овлажнявате редовно. Създайте си навика да нанасяте всеки ден поне сутрин и вечер подходящ крем за лице и лосион за тяло. По този начин ще поддържате нивото на влажност и ще се радвате на хидратирана и стегната кожа.

2. Хидратиране

След овлажняването винаги идва ред на хидратирането. Това означава да пиете достатъчно вода и да консумирате плодове. Намалете доколкото можете преработените храни и полуфабрикатите. Вие наистина сте това, с което се храните... не искате кожата ви да стане като чипс, нали?

3. Лекота

Под „лекота“ имаме предвид да оставите кожата да подиша и да се порадва малко на тенденцията за естествена красота, но в буквален смисъл. Оставете лицето си поне два дни в седмицата изцяло без каквито и да е продукти. Почистете добре и нанесете единствено хидратиращ крем.

4. Спете по гръб

Позицията при спане е много ключова за забавяне на стареенето и това определено не е шега. Ако имате възможност, спете по гръб, тъй като по този начин избягвате директния натиск на различни материи на чаршафи и калъфки върху нежната кожа на лицето. В случай, че не можете да се справите с тази задача, поне инвестирайте в калъфки от сатен, тъй като при тях триенето е значително по-малко.

5. Без стрес

Избягвайте стреса с всички възможни средства. Освен, че ще се чувствате емоционално по-добре, това ще се отрази и на преждевременното състаряване. За да изглеждате по-млади, редуцирайте преумората и претоварването. Намерете си хоби, което да ви носи положителни емоции и му се отдавайте поне два пъти седмично.

6. Ангажирайте ума си

Това може да звучи противоречиво на съвета да си почивате, но съвсем не е така. Под това да ангажирате ума си имаме предвид да се отдадете на приятна книжка, любим филм или дори учене на нов език, да кажем. Каквото ви доставя удоволствие – просто не оставяйте ума да остарее.

Тук може да прочетете първата част на съветите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари