IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да свикнете с фон дьо тен-а?

21 април 2015 12 01

Особено ако не сте му голям фен по принцип

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Спрямо грима и неговата употреба, дамите се разделят основно на два лагера – привърженички и заклеймяващи го.

Безспорно козметичните продукти могат да бъдат колкото полезни, толкова и съсипващи визията.

Всичко това зависи само и единствено от правилната техника на нанасяне и внимателната селекция на точния тип гримове, които да съответстват на типа кожа, който имате.

Ако наистина ненавиждате фон дьо тен-а и единственото, което си представяте при споменаването му е оранжеви лица, то това определено не е така.

Абсолютно възможно е да постигнете единствено и само изравняване на тена и копринена на вид кожа, която да не контрастира дръзко на естествения ви цвят.

В крайна сметка, продуктът е измислен, за да помага на жените, не да ги кара да изглеждат по-зле. Представяме ви основните начини, с които бързо да свикнете с фон дьо тен-а, особено ако не сте му били голям фен досега.

1. Намерете правилния цвят

Най-основната част от подбирането на правилен фон дьо тен е неговият цвят. Ако наистина тепърва прохождате в използването на такъв тип козметика, по-добре не бързайте да купувате най-скъпите марки.

Може да се окаже, че просто не се харесвате и да го захвърлите някъде в дълбините на тоалетката. Ако все пак решите да му дадете шанс, внимателно се консултирайте със специалист в магазина или изпробвайте малко количество на челюстта встрани от брадичката. Така ще можете да прецените на дневна светлина най-добре кой е вашият точен цвят.

2. Подгответе кожата си

Задължителната стъпка преди нанасянето на фон дьо тен е да хидратирате добре кожата. Можете да използвате подходящ крем за лице или основа – така ще избегнете ефекта на петна или белене. Добре е да дадете възможност на кожата да попие нанесения продукт – изчакайте поне 10 минути преди да нанесете фон дьо тен.

3. Третирайте го като BB крем или хидратиращ продукт с цвят

Не приемайте фон дьо тена като течна маска, която след нанасяне се втвърдява върху лицето ви. Това съвсем не е така. Истината буквално е някъде по средата – това е продукт, който е смесица между BB крем и хидратираща козметика с цвят.

Идеята му е просто да изравни тена и да прикрие деликатно недостатъците като пигментни петна, зачервявания или пори. Ако все пак не можете да свикнете с използването му, винаги можете да се върнете към използването просто на хидратиращ крем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари