IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навиците, които изтъняват косата – Част 2

22 април 2015 04 46

Красивата коса изисква режим

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Със сигурност не можем да променим структурата на косата, с която сме се родили. Ако сме с тънка такава, трудно ще я направим плътна. Уви, обратният процес е абсолютно възможен.

Някои от основните черти на начина ни на живот могат да се отразят пагубно за прическата и цялостния ѝ здрав вид. Някои от тях ви представихме в първата част.

Ако искате да подобрите състоянието на косата си и да увеличите обема, задължително прекратете и следните вредни навици.

Някои от тях със сигурност правите всекидневно.

1. Строга диета

Лишението от различни храни може да доведе до хормонален срив в организма – фактор, който неминуемо се отразява и на косата. Често резултатите от неправилното хранене са изтощена, суха и падаща грива. Изградете си разнообразно меню и не се лишавайте от витамини.

2. Груби сте с косата, докато е мокра

След като измиете косата си, косъмът е значително по-слаб и податлив на различни увреждащи фактори. Част от причините за изтъняване са грубото ресане, връзване и стягане на гривата. Бъдете по-нежни и внимателни.

3. Използвате силно фиксиращи продукти

Силните продукти за фиксация на прическите са добри за втвърдяване и запазване на визията такава, каквато я искате за дълго време, но в дългосрочен план не са за препоръчване. Ако всеки ден слагате лак за коса, по-добре намалете степента на фиксация.

4. Не сушите косата с глава надолу

Известната техника да използвате сешоара с наведена глава е добър начин да внесете обем и плътност от корените. Ако сушите по стандартния начин, може да „прилепите“ косата към скалпа и да я направите видимо по-тънка.

5. Чешете скалпа

Ако страдате от сърбеж по кожата на главата, използвайте или шампоан с няколко капки зелен чай, или посетете лекар, ако не усетите промяна. Независимо на какво ще заложите, най-добре намерете решение на проблема, за да не увредите фоликулите и да не предизвикате падане на косата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари