IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметичен режим за лятото

16 юли 2015 13 10

Как да бъдем красиви на висока температура

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

С промяната в температурата всеки сезон, кожата ни има своите различни нужди. Именно поради тази причина е необходимо да нагаждаме навиците с козметичните продукти според спецификите на топлите и студените дни.

Макар да запазваме винаги най-добрия си приятел, хидратиращия крем, някои от съставките, които са подходящи за снежните месеци, далеч не могат да влязат в употреба през топлите такива.

Особеностите на летните дни се крият не просто в промените в температурата и значително по-високите ѝ стойности, но и във влажността.

Желанието ни да бъдем красиви и да изглеждаме перфектно във всеки един момент не трябва и не може да бъде помрачено от каквито и да е фактори.

Представяме ви няколко лесни съвета да поддържате кожата и косата през лятото.

1. Цветове в косата

Възползвайте се от разнообразието на цветовете това лято. Козметичната индустрия открои тенденциите за ярки и пастелни нюанси в косите – лесен начин да акцентирате върху експериментаторския дух. В случай, че не искате да се престрашите с цялостно боядисване, винаги можете да заложите на омбре в лилаво или жълто дори.

2. Блясък

През летните дни, тъй като слънцето е много по-силно, косъмът се изсушава значително по-бързо. За да не се налага да се борите с косата си няколко месеца след това, използвайте задължително естествени масла след всяка баня, които да втривате в краищата на кичурите си.

3. Малко грим

Придържайте се към малкото количество грим през летните дни. Високите температури и прекомерното производство на себум в кожата може да размаже козметичните продукти и да направи кожата ви да изглежда неравномерна. Вместо това, опитайте се да ограничите разнообразието на продукти до минимум.

4. Летни домашни рецепти

През горещите месеци не забравяйте да се възползвате от естествените съставки на природата и тяхното положително влияние върху кожата. Папаята премахва пигментация и изчиства петна от кожата, алое вера успокоява, а лавандулата ускорява процеса по възстановяване.

5. Без грапава кожа

За да сведете усещането за грапавост до минимум, използвайте паста от бадем и я смесете с малко мляко. Разбърквайте, докато получите гъста паста. Нанесете върху кожата и разтрийте с масажни движения. Оставете да подейства няколко минути преди да изплакнете обилно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари