IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да НЕ взимаме в багажа за почивката?

17 юли 2015 04 09

Направете дните си буквално по-леки

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Нищо не тежи повече от куфара ни с багаж, когато се подготвяме за дългоочакваната лятна почивка.

Освен че е неудобно да се движим с тези огромни чанти из който и да е град, но и далеч не е приятен фактът, че по време на полет се налага да доплащаме за него.

Именно по тази причина дойде времето да застанем сами със себе си и честно да си признаем – колко от всичките тези неща ни трябват?

Необходима е промяна в списъка с дрехи, аксесоари и козметика – нека се ограничим само до тези компоненти, които действително ще влязат в употреба.

Представяме ви списък с нещата от багажа, които съвсем спокойно можете да оставите в дома си.

1. Хавлиени кърпи

Хайде, стига! Живеем в 21 век и ако има нещо, което сме постигнали, то е етикетът във всеки хотел, къща за гости и дори хостел да има пълен пакет от хавлиени кърпи. Дори и да има някое забутано местенце, в което да не са подготвени, срещу много, много дребна сума, можете да се сдобиете с една.

2. Бутилки и флакони с лекарства

Вместо да взимате всички видове сиропи за гърло, витамини и каквито и да е други медицински изделия, просто селектирайте определено количество. Приберете ги в отделни, малки контейнерчета и ще се изненадате как отново имате лекарства, но този път са в адекватни дози.

3. Чаршафи

Тук казусът е подобен на този с хавлиените кърпи. Ако все пак изпитвате ужас при мисълта, че ще легнете на чужди чаршафи, то тогава ще се наложи да резервирате почивката в малко по-скъп хотел. В големите вериги е задължителна хигиената и се следи много стриктно. Ако предпочитате да не инвестирате в хубав хотел, замислете се колко усилия ще спестите заедно със спестените пари за свръхбагаж.

4. Тонове козметика

Вместо да взимате целия си набор от козметични продукти, събирани през годините, по-добре изберете само тези неща, които действително ползвате. Сигурни сме, че ще се справите и без три цвята фон дьо тен, коректор, пудра, матираща основа, кърпички за попиване на себума и така нататък.

5. Половината дрехи

Ако бъдем честни със себе си, няма как да твърдим, че всички тези дрехи ще ни трябват. Най-необходимите компоненти от гардероба са бански костюм, къси панталонки, връхна дреха, две рокли, потник и топ. Относно обувките – едни високи и едни сандали.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари