IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се избръснем перфектно?

24 ноември 2015 10 00

Техника, полезна за мъжете

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Докато козметичната индустрия налага тенденцията за мъже с бради и дълги коси, вдигнати на кок, някои жени все още предпочитат силните си половинки избръснати.

Гладката кожа на лицето често се оказва трудна задача не просто поради технически причини, но и заради многобройните случаи, в които кожата се зачервява.

Раздразнението, болката след нанасяне на продукт след бръснене и паренето не са чужди на всеки мъж, хващал здраво бръснача.

Ако и вие се придържате към етикета за лице без брада, представяме няколко полезни съвета, които ще направят процедурата по-скоро приятна, отколкото болезнена.

Успокойте

Преди да започнете да се бръснете, почистете добре лицето с хладка вода. Избягвайте високите температури, тъй като те могат да изсушат допълнително кожата и да се явят предпоставка за раздразнение. Другият проблем на твърде топлата вода е, че може да се появят малки кръвоносни съдове близо до повърхността, които да се виждат с просто око.

Изчакайте

Обикновено непосредствено след сън лицето е значително по-подпухнало и подуто. Именно поради тази причина, ако искате да избегнете порязвания, изчакайте поне 10 минути преди да се обръснете. По този начин ще имате равна и подготвена за процедурата повърхност.

Почивка

Трябва да имате най-малко един ден в седмицата, в който да не се бръснете. По този начин ще дадете възможност на кожата да си почине. Следващият път, в който посегнете към бръснача, ще имате по-добри резултати.

Движение

Когато нанасяте гел или пяна за бръснене с пръсти, масажирайте с кръгови движения. Брадата расте в няколко различни посоки и чрез този начин на поставяне на продукт намалявате риска от изпускане на зона. В допълнение, по този начин „вдигате“ всички косъмчета и подготвяте кожата за бръсненето.

Усилие

Мъжете често смятат, че ако натискат повече бръсначката към лицето си, ще се обръснат по-добре. Модерните инструменти за бръснене работят ефективно и без усилие. По тази причина, ако не искате да предизвикате раздразнение или зачервяване, концентрирайте се да обхванете зоните, а не да използвате повече сила.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари