IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предпазим кожата от замърсяванията?

22 януари 2016 08 00

Околната среда може да вреди

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

След като ви информирахме относно вредите, които замърсяванията във въздуха могат да нанесат върху вашата кожа, дойде моментът да дадем съвети и как да приложите защита във вашата красива, ежедневна рутина.

Ако искате да се предпазите от преждевременно състаряване, поява на пигментни петна и нездравословен вид, представяме ви няколко идеи, с които да засилите естествената бариера на вашата кожа.

Отвърнете на негативното влияние на замърсяването с добра подготовка и правилен режим.

1. Почистване

Стъпка номер едно е да премахнете частиците замърсявания от повърхността на вашата кожа. Факт е, че каквото попадне там, лесно може да навлезе в кръвообращението. Запушването на порите води до поява на раздразнения, зачервявания и редица други проблеми. Селектирайте правилните почистващи продукти и се съобразете с нуждите на вашата кожа.

2. Ексфолирайте

Премахването на мъртвите клетки е второто важно нещо след ежедневното почистване. С използването на ексфолиант поне веднъж седмично, ще засилите естествената бариера на вашата кожа.

3. Грижа

Отдавна подминахме периода, в който най-често използваната маска за лице представляваше две кръгчета краставица около очите. Съвременните козметични продукти от този тип не просто, че подсилват естествената бариера на кожата, но и предпазват полепването на самите частици замърсяване.

4. Антиоксиданти

Антиоксидантите са от първа важност, когато става въпрос за кожа и замърсяване. Носете дневен крем с витамини и добавете към режима си допълнително серум Витамин С. С тази комбинация ще прикриете и пигментните петна.

5. Блокирайте

Фон дьо тенът блокира голяма част от замърсяванията и вредните частици във въздуха и не им позволява да проникнат по-навътре. Алтернативен вариант са bb и cc кремовете, които са по-леки като текстура и не са толкова покривни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

1 ( преди 8 години )
да бе, фон дьо тена предпазва, а не ти запушва и задръства кожата...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар