IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да стимулираме косата да расте?

3 февруари 2016 08 00

Няколко съвета за дълга грива

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Повечето от нас се притесняват за това, че косата не расте толкова бързо, колкото ни се иска.

Причината за това може да варира от използването и третирането с твърде много химия от бои или на постоянно стилизиране с преси, маши и всякакви други инструменти.

Полагането на твърде малко усилия и грижи води до накъсване, промяна на структурата на косъма, увреждане и забавяне на процеса по растеж.

Отделете малко време и се опитайте да превърнете следните пет съвета в ежедневна рутина.

Мигновено ще забележите добрите резултати и по-бързия растеж на косата.

1. Подстригвайте редовно

За да избегнете цъфтящи краища, подрязвайте редовно косата си. Желателно е това да се случва на всеки три месеца, за да може да се увеличи дължината в дългосрочен план. В противен случай, сплитането може да стигне до корен и да доведе до цялостно увреждане.

2. Бъдете внимателни, когато разресвате

Не забравяйте, че косата ви е много крехка и косъмчетата могат да се „счупят“. Използвайте задължително дървени гребени с широки зъбци, за да се предпазите от дърпане или късане при разресване.

3. Избягвайте редовното стилизиране

Ежедневното и редовно стилизиране на косата може да доведе да „счупване“ на косъма и трайното му увреждане. Завържете на кок, сплетете плитка или се възползвайте от предимствата на конската опашка. Оставете стилизирането за специалните поводи.

4. Използвайте правилните аксесоари

Въпреки че малките гребенчета са най-удобни за стилизиране и оформяне, широките зъбци са добри за разресване и разделяне на кичурите. Дървена четка с естествен косъм разнася равномерно продуктите и естественото отделяне на себум. Също така, използвайте аксесоари, които щадят косата, не стягат и не скубят при премахване.

5. Погрижете се за косата дори и по време на сън

За да намалите триенето, използвайте калъфка за възглавница от мека материя. Можете също така да вържете шал от коприна или сатен – това ще редуцира заплитането, накъсването и дърпането на косата до минимум.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

desi_dm ( преди 8 години )
За растеж и подхранване на косата препоръчвам изпробвани продукти - http://foryoubg.com/products.php?id=823 . Продуктите съдържат билки, които стимулират растежа на косата и подхранват косата - чемерика, репей, коприва, орех, макадамия и т.н.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар