IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странни тенденции: „Горящи“ процедури

16 март 2016 15 00

Какво представляват те?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

В опита си да предостави най-разнообразни и интересни варианти, с които жените да запазят своята младост, козметичната индустрия стига далеч.

Понякога в твърде буквалния смисъл на думата. Да изпробваме нов крем с иновативна технология е едно, но все по-често се натъкваме на тенденции в сферата, които са леко притеснителни.

Преди време бяхме ви разказали за техниката на горене, с която звезди като Алесандра Амброзио премахват цъфтящите краища от косата си.

Нейното своеобразно продължение се пренася под формата на терапия за лице.

Какво представлява?

Терапията се появи преди известно време в Китай и представлява поставянето на хавлиена кърпа, пропита с „таен еликсир“. Тя се поставя върху дадена част от тялото. Може да бъде върху лицето, шията, гърба, бедрата, краката, ръцете и дори стомаха. Добавя се малко количество алкохол, за да се запали. В следващите секунди огънят се погасява с друга кърпа непосредствено преди да докосне най-горния слой на кожата. След това се прави масаж с хидратиращ лосион, за да успокои кожата и евентуалния дискомфорт.

Какво прави тази процедура?

Някои от специалистите, които извършват този тип процедура твърдят, че тя е добра за изглаждане на бръчки и намаляване увисването на кожата, премахване на мъртвите клетки, избелване на кожата, релаксиране на мускулите, ускоряване на метаболизма и изгаряне на излишните мазнини.

За или против?

Много специалисти и доктори споделят едно мнение – процедурата действително може да ускори метаболизма, но опасностите са значително по-големи от предимствата. Проблемът е, че тук разчитате единствено на рефлексите на специалиста, който прилага процедурата. Нежеланите ефекти са развиване на сърбеж, обриви и дори хиперпигментация. За момента тази огнена процедура се прави основно в Китай, но вие бихте ли я изпробвали, ако имате възможност?

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари