IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да подготвим краката си за пролетта!

19 март 2016 13 30

Какво да направим преди да обуем късите панталони

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Пролетта идва съвсем скоро, а с нея и сезонът на късите панталони, поли, рокли. Краката ни ще бъдат на показ. Време е да се погрижим за тях и да им осигурим добър преход от зимния към пролетния сезон.

Ето какво съветват експертите:

1. Ексфолирайте

Нека си признаем – краката ни не са ни приоритет през зимата, що се отнася до красотата. Мъртвите клетки си се натрупват по кожата ни, образуват се люспи, а краката са ни грапави

За да достигнете до мекия и красив слой на кожата, трябва да ексфолирате добре. Може да направите домашен ексфолиант със захар, в която да добавите кокосово масло. Масажирайте с ексфолианта на влажна кожа. Правете кръгови движения, за да подобрите циркулацията на кръв.

2. Хидратирайте

Подберете лосион или олио за тяло, което да става за всекидневна употреба. То не трябва да е тежко, но пък трябва да придава секси блясък на краката. И тук може да заложите на природните масла като арганово, бадемово, от жожоба. Нанасяйте, още когато кожата е влажна.

3. Вадете бронзантите

Виждали ли сте модел на бански без хубав бронзов загар? Най-вероятно не. Бронзантите освен че придават красив цвят на кожата, удължават краката и изглеждат естествено.

4. Подновете борбата с целулита

Няма крем, който да прави чудеса с целулита. Въпреки това заложете на продукти, съдържащи кофеин, които със сигурност ще стегнат кожата ви. Масажирайте на дълбоко.

5. Скрийте несъвършенствата

Не забравяйте да обърнете внимание на разширените вени, пъпките или обърнатите косъмчета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари