IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подчертаете красотата на вашата коса?

9 май 2016 13 20

Няколко лесни трика за красива прическа

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Колкото и да се опитвате, понякога не можете да контролирате косата си. В тези моменти си мислите, че безкрайните стърчащи косъмчета са тук, за да останат.

Колкото и пъти да минете с пресата, машата или сешоара, просто не можете да укротите прическата.

Вместо да се борите, по-добре приемете това, с което ви е дарила природата.

Научете се да подчертавате естествената си коса и ще сложите край на една дългогодишна борба.

Разберете малките промени, които ще ви помогнат да подчертаете красивата си прическа с лекота.

Ето кои са те:

1. Консултирайте се за правилна прическа

Комуникирайте си с фризьора и поискайте мнението му за вашата прическа. Той е наясно с навиците ви, текстурата, плътността и твърдостта на вашата коса – фактори, които му позволяват да ви направи прическа, подходяща за вас.

2. Не правете насила прическа

Ако косата ви е къдрава, дори и след няколко часа неуморно изправяне, все пак краищата или отделни кичури ще се начупят. Както и обратното – ако сте с права коса, колкото и нощи да прекарате с ролки и колкото и лак за коса да изхабите след машата, в някакъв момент от буклите няма да има и спомен. Промяната е хубаво нещо, но се стремете към нея от време на време.

3. Започнете още под душа

Правилната грижа и подходящата козметика са ключът към красивата коса. Сдобийте се с шампоан и балсам, които са създадени специално за нуждите на вашата прическа. Сухата коса има нужда от допълнително хидратация, а тънката такава – от здравина и витамини.

4. Използвайте правилните инструменти

След като измиете косата, използвайте дървен гребен, за да се срешете. Той е значително по-щадящ към косата, отколкото пластмасовите такива и няма да накъса косъма допълнително. Не пропускайте никога кристалите за коса или балсама без отмиване.

5. Дръжте ръцете си далеч от косата

Един от най-големите проблеми на жените е, че трудно могат да държат ръцете си далеч от косата. След като сте постигнали желаната прическа, постоянното ѝ пипане ще я развали до два пъти по-бързо, отколкото ако успеете да се сдържите от докосване дори и само с пръсти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари