IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балеаж с четка за коса

1 юни 2016 07 40

Нова техника за красив ефект

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Ако зимата настроението ни е подтиквало да се придържаме към класическите и едноцветни тонове в косите, то лятото идва с нови техники и тенденции.

Преди няколко години застъпи смело техниката „омбре“, която представлява рязко боядисване на косата в контрастен цвят с ясно открояваща се граница.

Твърде дръзкият ефект бързо се замени с „балеаж“ – по-естественият, плавен и мек вариант на „омбре“-то.

При новата тенденция отново се борави с по-светли тонове, но тяхното нанасяне става с преплитане в естествените и буквално създава ефект на „целуната от слънцето“ коса.

Тъй като козметичната индустрия представя постоянно нови и нови техники, намирайки начин за тяхното опростяване, това лято можем да проследим ясно открояване на специален вид балеаж с четка за коса.

Какво представлява?

Това е много по-лесен начин да постигнете същия ефект като с обикновения балеаж, но вместо четка за боядисване се използва обикновена четка за коса.

Как стартира?

Техниката и нейното прилагане от страна на стилисти и фризьори все по-често се открива в социалните мрежи, споделена основно от доволни клиентки.

Как се прави?

Единственото, което трябва да направите, е да поставите малко боя за коса върху четката и просто да разрешите. Имайте предвид, че разресването на косата трябва да започва поне 3 пръста под корените, защото в противен случай можете да се сдобиете с кичури, а не балеаж. Колкото по-близо стигате до краищата, толкова повече боя трябва да слагате върху четката, за да постигнете ефектно и ясно открояващо се изсветляване в краищата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари