IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да удължим ефекта от бръсненето?

15 август 2016 13 30

Няколко техники за гладка кожа

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички знаем как да се бръснем, но знаем ли как да го правим правилно?

Ако искате дълготрайно мека и гладка кожа, тогава трябва да се замислите малко за техниката ви на бръснене.

Представяме ви споделените с професионалист съвети за това, какво да правим преди, по време и след бръснене, за да си гарантираме мека кожа за по-дълъг период от време.

Ето и няколко полезни и изпробвани съвета:

1. Използвайте скраб със сол един ден преди да бръснете

По този начин ще премахнете всички натрупани мъртви клетки, които вероятно задържат малките косъмчета. Започнете от колената и се движете нагоре като използвате кръгови движения. Ако кожата ви е чувствителна, използвайте ексфолиращи ръкавици.

2. Изкъпете се преди да се избръснете

Така ще премахнете естествената мазнина на кожата и ще хидратирате косъма, което го прави около 60% по-лесен за бръснене. Две до три минути е повече от достатъчно да стоите под горещата струя на душа. След 15-20 минути в банята кожата ще започне да се набръчква и няма да успеете да избръснете краката или ръцете достатъчно добре.

3. Нанесете хидратиращ крем за бръснене

Преди да започнете с бръсначката, нанесете крема върху зоните, които ще бръснете, за да запазите хидратацията на кожата и да улесните процеса. Това ще ви помогне поне няколко дни гладка кожа. Не разчитайте на сапун, защото може да задръсти бръсначката, а освен това някои видове сапун изсушават.

4. Избирайте бръсначката внимателно

Много важно е да изберете инструмент, който ще успее да свърши работата. В момента има достатъчно голямо разнообразие от продукти, които предлагат освен поне 4 ножчета, гел и други ексфолиращи свойства.

5. Бръснете с ново ножче

С новите ножчета винаги има по-близко, по-гладко и по-удобно бръснене, което предотвратява порязвания и раздразнения. В момента, в който забележите някаква разлика при бръснене – време е да смените ножчетата.

6. Не прилагайте сила

Бръсненето трябва да се случва с колкото може по-малко натиск и задължително в посоката, която не ви предизвиква никакъв дискомфорт.

7. Оставете трудните зони да по-късно

Задната страна на колената и бедрата, колената и там, където костта е близо до повърхността на кожата често са трудни за бръснене. Оставете ги за накрая.

8. Изплакнете добре след бръснене

И оставете кожата да изсъхне сама. Не търкайте с кърпа и не премахвайте водата изцяло. Именно тя е нещото, което ще ви помогне да не се сдобиете със зачервявания или други раздразнения.

9. Нанесете естествено масло за тяло

Не използвайте в никакъв случай синтетични парфюми или аромати. Опитайте с обикновено масло от кокос или макадамия, което можете да закупите от всеки един хранителен магазин или аптека. Това ще ви помогне да хидратирате кожата. Нанасяйте вечер преди лягане.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари