IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да определим формата на лицето си?

5 февруари 2017 11 00

Няколко лесни начина и примери със звездите

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всички знаем предимствата на различните прически, бретони, вежди и техники за контуриране, които подчертават лицето, но основният въпрос си остава – как можем да определим коя е нашата форма на лицето?

Технически, нямаме ли всички овални лица? Не точно.

Обърнете внимание на страните на лицето и челюстта – категорията, към която спада лицето ви, зависи от това дали са изпъкнали или овални ъглите ви.

За да премахнем всякакви съмнения веднъж завинаги, представяме ви видовете форми на лицето с примери от известните и как да ги определим.

1. Сърцевидно лице

Сърцевидното лице се смята за идеално, затова е логично Риана и всяка принцеса на Disney да го притежава. Най-широката част е горе, не в средата, което оформя очите и се стеснява към брадичката. Можете да го познаете и по начина за контуриране – ако трябва да се нанесе тъмно само на челото, то тогава имате сърцевидно лице.

2. Овално лице

Овалните лица също се смятат за идеални, след сърцевидните. Те са по-дълги, отколкото широки. Ако можем да ги сравним с нещо, то това би било обърнато на обратно яйце. Това отново акцентира върху очите, карайки ги да изпъкнат.

3. Кръгло лице

Кръглата форма на лицето, каквото има Селена Гомес, е най-широко в центъра и се стеснява в основата и в края. Разстоянието между челото и края на брадичката е същото, каквото е между двете уши.

4. Дълго лице

Тази форма може технически да бъде причислена към овалните лица, но е една идея по-издължена от тях. Сара Джесика Паркър е идеалният пример за дълго лице.

5. Квадратно лице

Когато погледнете към едно лице и широчината от челото, бузите и челюстта е една и съща, то тогава то е квадратно. Пример за това е Натали Портман, която има прави страни както откъм бузите, така и при челюстта.

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари