Понякога перлените зъби са много по-далеч от очакваното и се оказва, че по-скоро сме с жълтеникави такива.

Още по темата

Пожълтяването на зъбите е един от най-честите проблеми, с които зъболекарите се сблъскват.

Въпреки че искаме да имаме перлени зъби, скъпите процедури могат да ни костват сериозна инвестиция и да предизвикат в някои случаи дори дискомфорт.

За щастие, има някои домашни и природни начини, с които да си докараме холивудската усмивка, за която винаги сме си мечтали. Ето как:

1. Обелки от банани

Колкото и странно да звучи, обелките от банани имат изключителни избелващи свойства. Единственото, което трябва да направите, е да потъркате зъбите с обратната страна на обелка за по минута-две всеки ден.

2. Ягоди

знаете ли, че тези сладки червени плодове са добър начин да избелите зъбите си? Е, сега знаете. Вземете една или две ягоди, смачкайте ги и поставете получената смес върху зъбите за 2-3 минути. Изплакнете обилно.

3. Моркови

Следващия път, когато видите хрупкави моркови, просто ги измийте и ги изяжте сурови. Те са много добър начин да почистите плаката от зъбите и са известни като натурално почистващо средство.

4. Спрете да пушите

Със сигурност е много лесно да се каже и трудно да се изпълни, но тютюнопушенето е една от основните причини за пожълтяване на зъбите. Откажете цигарите, за да се радвате на здраве и бели зъби.

5. Използвайте сламка

Твърде горещите или студени напитки никога не са добри за зъбите. Колкото е възможно избягвайте толкова крайни температури или просто използвайте сламка, за да има минимално досег със зъбите.