IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суха и изтощена коса – как да се предпазим?

3 май 2017 07 10

Няколко ценни съвета

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сухата и наелектризирана коса, особено през по-топлите месеци на годината, е често срещано оплакване. Тези проблеми се дължат на топлината и влажността през топлия сезон, увреждащи външния слой на космените фоликули, което прави косата чуплива и неуправляема.

Поради същите причини, скалпът става лепкав, което допълнително усложнява грижата за косата. Ето няколко съвета, които могат да ни помогнат да я „управляваме“ през лятото.

Да мием косата най-малко 2 – 3 пъти седмично

По този начин се намалява омазняването на косата, което едновременно с това ограничава и сърбежа.

Да използваме по-мек шампоан

Най-добре да се насочим към билковите, за да се намали ефектът от силните химически вещества върху косата. Ако сме склонни към пърхот, е препоръчително да изберем медицински шампоан против пърхот и го използваме веднъж седмично за ефективни резултати.

Да не пропускаме балсама в краищата на косата

Не бива обаче да го нанасяме върху скалпа. Препоръчително е да изберем балсам, който няма нужда от отмиване, тъй като тези продукти не само запечатват влагата, но също така предпазват косата от вредните въздействия на слънцето и замърсяването.

Защита от слънчевите лъчи

Ако през горещите дни оставяме косата свободна, следва да използваме балсам или серум, който предлага и слънцезащитен фактор. По този начин се смекчава вредният ефект от ултравиолетовите лъчи. Все пак е разумно да връзваме косата, за да се намали и омазняването.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари